Voorpagina Voorwoord Gelre Ziekenhuizen Inwoners helpen inwoners door moeilijke periode Zozijn Jeugdhulp - Geld voor mensen met een laag inkomen Muzehof Hulpwijzer Zutphen Neocura GGNet Zutphen GGNet Hulp bij relatieproblemen en scheiden Bij de Bieb - Zozijn Op Pad
in de gemeente Zutphen

Hulpwijzer Zutphen: voor al uw vragen

Heeft u vragen over wonen, zorg, geld, werk, vervoer, actief zijn of jeugd en gezin? Hulpwijzer Zutphen biedt uitkomst voor vragen in het dagelijks leven waar we allemaal wel eens tegenaan lopen.

De website www.hulpwijzerzutphen.nl helpt u bij het zoeken naar passende oplossingen voor uw eigen situatie. De hulpwijzer wijst u de weg naar de juiste instanties en organisaties. Typ eenvoudig uw hulpvraag in de zoekbalk en Hulpwijzer Zutphen geeft antwoord.


Isolatie-actie voor koopwoningen

Heeft u een koopwoning van vóór 1994 en een lager inkomen? Dan kunt u via de gemeente gratis uw huis laten isoleren voor een bedrag van €2.500. Wij betalen én regelen de isolatie van uw woning. Door uw huis nu te laten isoleren bent u voorbereid op de volgende winter. En betaalt u minder energiekosten. De actie is voor mensen met een koophuis en een lager inkomen. Veel regelingen zijn voor inkomens tot 120% van het sociaal minimum. Deze regeling niet. Hierbij mag u 150% van het sociaal minimum verdienen. Aanmelden of meer informatie: www.zutphen.nl/isoleren.

‘Ik betaal al een tijdje mijn rekeningen niet meer…’

Lukt het u niet om alle rekeningen (op tijd) te betalen? Dat kan iedereen overkomen. Komt u er zelf niet uit? Blijf dan niet rondlopen met uw geldzorgen en neem contact met ons op. Onze medewerkers zijn er speciaal om u verder te helpen.

  • We gaan samen op zoek naar een oplossing om uw geldzaken op orde te krijgen.
  • We geven hulp die bij u en bij uw situatie past.
  • Onze hulp is vrijblijvend en kost u niks.

Welke oplossing het beste is, ligt aan uw situatie. Soms is informatie en advies genoeg om u op weg te helpen. We kunnen u ook doorverwijzen naar een organisatie waarmee wij samenwerken. Meer weten? Kijk op www.zutphen.nl/schulden. Daar vindt u informatie voor inwoners en voor ondernemers.

#OPLADERS zorgt voor verbinding tussen jonge ouders

Het opvoeden van kinderen is niet altijd even makkelijk. Het kan lastig zijn om hulp te vragen als het je even teveel wordt. Daarom is er de positieve beweging #Opladers. Zij wil opvoeden makkelijk maken voor ouders. Door jonge gezinnen met elkaar te verbinden. Om samen over opvoeding te praten, leuke dingen te ondernemen, elkaar een handje te helpen, delen van ervaringen en goede voorbeelden.

Want het is eigenlijk heel normaal dat we elkaar helpen als het even niet goed lukt.

Meer weten? Kijk op de website van #Opladers www.mijnopladers.nl/gemeente-zutphen.

Dementievriendelijke gemeente: wat kunt u doen?

Zutphen is een dementievriendelijke gemeente. Zo zijn baliemedewerkers van de gemeente getraind in het herkennen van en omgaan met mensen met dementie. Wat kunt u zelf doen? We geven u graag enkele tips:

  • Erken de realiteit van iemand met dementie. Verbeter iemand niet als dat wat gezegd wordt niet helemaal klopt, maar ga er in mee. Zie het niet als liegen, maar als een oplossing bieden binnen de werkelijkheid van de persoon met dementie. Corrigeer alleen als ‘de fout’ gevaar oplevert.
  • Wees duidelijk en specifiek in je communicatie. Zeg bijvoorbeeld wie je bent en wat je komt doen.
  • Stel niet teveel vragen en zeker niet te snel achter elkaar. En geef de persoon met dementie tijd om te reageren.
  • Zorg voor een rustige omgeving met niet al teveel prikkels. Iemand met dementie raakt snel overprikkeld.

Uit: ‘Zeg JA bij dementie’ door Freya Flach en Hanneke van de Pol

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: