Voorpagina Voorwoord Gelre Ziekenhuizen Inwoners helpen inwoners door moeilijke periode Zozijn Jeugdhulp - Geld voor mensen met een laag inkomen Muzehof Hulpwijzer Zutphen Neocura GGNet Zutphen GGNet Hulp bij relatieproblemen en scheiden Bij de Bieb - Zozijn Op Pad
in de gemeente Zutphen

Hulp bij relatieproblemen en scheiden

Soms gaat het niet goed in een relatie. Even of al langere tijd. Je twijfelt of je nog samen door kunt en wilt gaan. Je weet niet wie je in vertrouwen moet nemen. Of waar je moet zijn om hulp te vragen. Bijvoorbeeld in de vorm van relatietherapie.

Of je weet het al zeker: het gaat zo niet meer verder. Dan vraag je je af: ‘Hoe pak ik dit aan, waar begin ik, hoe moet dat met de kinderen, met het geld, waar moeten we wonen, hoe moet dat met school?’ Vragen stapelen zich op. En maken jouw situatie nog moeilijker. Hulp is nu zeer welkom. ‘Maar waar vind ik die?’

Relatiespreekuur Zutphen: onafhankelijk en gratis advies

Als je hulp zoekt in een van de genoemde situaties dan is een eerste logische stap: contact opnemen met Relatiespreekuur Zutphen. Hier kun je terecht voor een luisterend oor. Maar ook voor informatie en advies. Onafhankelijk en gratis. De mensen van het Relatiespreekuur willen je graag verder helpen. Denken met jou en je partner mee zodat je helder kunt krijgen wat de beste weg kan zijn in jullie situatie. Weten waar je steun en hulp kunt krijgen. Binnen de gemeente maar ook bij organisaties waarmee Relatiespreekuur Zutphen nauw samenwerkt.

Eén belangrijk advies van de mensen van Relatiespreekuur: klop tijdig aan met je twijfels of probleem. Vaak is er nog meer te redden in je relatie dan je op dat moment denkt. Of kun je (verdere) problemen voorkomen wanneer de scheiding plaatsvindt. www.relatiespreekuurzutphen.nl.

Samenwerking met andere organisaties

Een scheiding kan veel vragen opleveren. Bijvoorbeeld over de opvoeding van de kinderen, omgangsregeling, geldzaken. Of je kunt geestelijk wel een steuntje in de rug gebruiken. Daarvoor zijn vele organisaties in Zutphen/Warnsveld actief.

Via www.hulpwijzerzutphen.nl (zoek op ‘scheiden’) vind je eenvoudig de organisaties die jou bij een specifieke vraag verder kunnen helpen.

Buddyprogramma Villa Pinedo

De gemeente Zutphen werkt onder andere samen met Stichting Villa Pinedo om kinderen in echtscheidingssituaties te helpen. Villa Pinedo is dé online plek voor kinderen en jongeren met gescheiden ouders. Je ontmoet daar jongeren (18 tot 27 jaar) die zelf ook een scheiding van hun ouders hebben meegemaakt. En je kunt bij hen laagdrempelig en kosteloos terecht voor steun, tips en advies.

www.villapinedo.nl.

Aantal kinderen met gescheiden ouders stijgt

Steeds meer kinderen krijgen te maken met een scheiding van hun ouders. In gemeente Zutphen heeft zo’n 15 procent van de kinderen onder 12 jaar een scheiding meegemaakt. Boven 12 jaar gaat het zelfs om 1 op de 4 jongeren. Hierbij krijgt bijna elk kind met gescheiden ouders te maken met emotionele problemen. Bij zo’n 20 procent houden deze problemen langer dan 2 jaar aan.

Zoek dus op tijd hulp voor je kind in een situatie van een mogelijke of bestaande scheiding!

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: