Voorpagina Voorwoord Gelre Ziekenhuizen Inwoners helpen inwoners door moeilijke periode Zozijn Jeugdhulp - Geld voor mensen met een laag inkomen Muzehof Hulpwijzer Zutphen Neocura GGNet Zutphen GGNet Hulp bij relatieproblemen en scheiden Bij de Bieb - Zozijn Op Pad

ONTDEK DE WERELD VAN KUNST EN CULTUUR!

Muzehof

Muzehof Centrum voor de Kunsten is hét expertisecentrum voor cultuureducatie en -participatie in de regio Zutphen en Lochem. Samen met anderen willen wij kunst en cultuur toegankelijk maken voor iedereen.

Er gebeurt veel op initiatief van Muzehof. Onze cultuurcoaches van Cultuur en School organiseren cultuuronderwijs met scholen. Zo maken kinderen kennis met hun culturele omgeving en erfgoed. We organiseren welzijnsactiviteiten, helpen met lokale festivals en nog veel meer.

Op vele plekken regelen we inspirerende cursussen, workshops, lezingen, optredens en voorstellingen om iedereen de mogelijkheid te geven een creatief leven te leiden. We zijn onafhankelijk en iedereen kan bij ons terecht.

Muzehof doet wat nodig is voor een bruisend cultureel klimaat in onze regio. Dat doen we samen met gemeenten en vele samenwerkingspartners. Kijk verder op onze website www.muzehof.nl

Wat is er leuker dan samen muziek maken, dansen of je verbeelding in een toffe theater- of spoken word-act om te zetten?

Door kunst te maken of te beleven groei je. Het is een uitlaatklep. Je krijgt meer begrip voor jezelf en voor anderen, en dat maakt de wereld een stuk verdraagzamer.

Daarom is het zo belangrijk dat kinderen op vroege leeftijd, ook op school, in aanraking komen met kunst en cultuur. Dat jongeren de ruimte krijgen om hun creativiteit te ontdekken en daardoor persoonlijk en maatschappelijk kunnen groeien. Dat ouderen een reden hebben om actief te blijven en hierin anderen kunnen ontmoeten.

Wij streven ernaar nog meer sterke relaties te smeden met partners in onderwijs en welzijn, waardoor cultuur een nog stevigere positie in de samenleving krijgt en kleurrijker wordt.

Daarom willen wij kunst en cultuur voor iedereen toegankelijk maken en zetten daarvoor onze cultuurexperts in als verbinder, adviseur of ontwikkelaar.

Haak jij aan bij onze creatieve beweging?

Lisette Lagerweij, directeur Muzehof Centrum voor de Kunsten