Voorpagina Voorwoord Het Wetshuys Advocatenkantoor Taalhuis - Meedoen Platform - Vitaal Ouder Worden Apetito Wacht niet tot het te laat is STEVIG Venray Beweegt Gemeente Venray & Venray Beweegt Financiële regelingen - Hulp bij geldzorgen Alpha Bewind ZwartOpWit Notariaat - Rondom Podotherapeuten ZwartOpWit Notariaat Rondom Lopen Groep Synthese: Buurtbemiddeling, Relaties en Echtscheidingen Synthese Venray De Zorggroep - De Rooyse Wissel De Zorggroep De Rooyse Wissel Wonen Limburg - Match voor vrijwilligers Wonen Limburg Ondernemen met mensen NLW Groep
Informatiekrant rondom zorg en ondersteuning

“Wacht niet tot het te laat is, weet dat er hulp is. Een plek waar je veilig en zonder taboe terechtkunt.”

Magda van Lieshout, deelnemer schuldhulpverlening vertelt over haar ervaringen: “Voordat ik in de schulden terechtkwam, had ik een fijn leven. Ik woonde op een mooie boerderij waar ik afgekeurde sportpaarden een tweede kans gaf als fokmerrie. Dat sloeg goed aan, ik had twee prachtige veulens gefokt en volop aanvragen. Ons perceel bleek bovendien meer waard te zijn dan we dachten, omdat er een bouwblok op stond en ik mocht zelfs een mini-camping beginnen. Ik ontving een WAO-uitkering en had het financieel goed voor elkaar. Totdat mijn ex-man failliet ging met zijn bedrijf. Toen kwam er heel gauw een einde aan alles.

Ik merkte dat de problemen begonnen toen mij werd gevraagd mijn privéauto te verkopen, om de salarissen van de medewerkers van mijn partner te betalen. Achteraf gezien had ik vanaf dat moment al hulp nodig, maar dat zag ik toen nog niet. Mijn financiën waren toereikend en er waren nog geen deurwaarders langs geweest. Toen de zaak van mijn ex-man steeds verder in de problemen kwam en failliet ging, liepen dingen goed mis. Kort samengevat: op alles werd beslag gelegd en ik ben voor mijn eigen veiligheid en die van mijn kinderen gevlucht. Nog steeds had ik mijn WAO-uitkering, dus voldoende inkomen. Na wat rondgereisd te hebben in mijn camper, vond ik een huurhuis voor mij en mijn dochter.

Ik kan weer vooruitkijken

Toen mijn WAO-uitkering verviel en vervangen werd door mijn pensioen, werd mijn maandinkomen minder. Ik redde het niet meer.

Na een paar omwegen ben ik met de gemeente in contact gekomen waar de medewerkster schuldhulpverlening mij heel erg heeft geholpen. Zij heeft me beetgepakt en niet meer losgelaten. Alles kan ik met haar delen. Ze is een luisterend oor, mijn maatje. Ze helpt me met mijn financiën, maakt budgetten voor mij, ik krijg weekgeld, een meedoen-budget en ik heb zelfs voor het eerst in 15 jaar vakantiegeld gehad! Je wilt niet weten hoe dát voelde. Dat ging ik mooi eens aan mezelf besteden. Dat voelt heel gek, als je al die jaren met zo weinig hebt moeten rondkomen. De schuldhulpverleenster van de gemeente heeft echt alles voor mij betekend, anders was er voor mij geen toekomst geweest. Ik wilde dat eerder iemand had gezegd ‘we pakken alle papieren erbij en zoeken het helemaal uit’. Dan was het allang opgelost geweest. 15 jaar heb ik er alleen voor gestaan en ben ik zoekende geweest. Nu zijn mijn schulden afgelost en kan ik weer vooruitkijken.

Voorkomen is beter dan genezen

Mijn boodschap voor andere mensen is: steek je kop niet in het zand. Laat het niet zo ver komen dat je in een deurwaarderstraject komt, voorkomen is beter dan genezen. En bespaar het je kinderen. Zelf kun je het wel aan, maar mijn gezin is eraan onderdoor gegaan. Dus ga zo snel mogelijk hulp halen, doe het gewoon. En als je twijfelt, mag je mij bellen.

De toekomst vind ik nog spannend, vooral als ik de financiën weer alleen moet gaan doen. Maar gelukkig krijg ik deze kans wel, dankzij schuldhulpverlening. Ik hoop zelfs weer ooit een mooie reis te kunnen maken.”

Hulp bij geldzorgen?

Kijk op pagina 10.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: