Voorpagina Voorwoord Het Wetshuys Advocatenkantoor Taalhuis - Meedoen Platform - Vitaal Ouder Worden Apetito Wacht niet tot het te laat is STEVIG Venray Beweegt Gemeente Venray & Venray Beweegt Financiële regelingen - Hulp bij geldzorgen Alpha Bewind ZwartOpWit Notariaat - Rondom Podotherapeuten ZwartOpWit Notariaat Rondom Lopen Groep Synthese: Buurtbemiddeling, Relaties en Echtscheidingen Synthese Venray De Zorggroep - De Rooyse Wissel De Zorggroep De Rooyse Wissel Wonen Limburg - Match voor vrijwilligers Wonen Limburg Ondernemen met mensen NLW Groep
Informatiekrant rondom zorg en ondersteuning

Een andere visie op ondersteuning, zorg en behandeling

Sharon kwam 10 jaar geleden als vakantiekracht binnen bij De Zorggroep en is nu zorgcoördinator. Dit alles op de fantastische locatie Rooyhof: een oud klooster dat van alle nieuwe gemakken voorzien is. “Ik vind het heel mooi wat ik hier voor mensen kan doen. We verlenen complexe somatische zorg, zoals dat in vaktermen heet. Het betekent dat bewoners volledig afhankelijk zijn van anderen.”

Positieve werksfeer en fijne werkplek voor collega’s (in spé)

“Onze teamleider neemt de tijd om met ons te evalueren en de roosters worden zoveel mogelijk naar onze wensen gemaakt. We hebben een geweldig team, dat positief gestemd is. En het helpt zeker mee dat het oude klooster waarin wij werken volledig is ingericht op de bewoners. Plafondliften, ruime studio’s: dat werkt prettig. Daarbij houden we ook innovaties in de gaten die ons en de bewoners ondersteunen, dat zit in mijn takenpakket.

Net als leerlingen begeleiden. Want ik vind het belangrijk dat ook zij hier op hun plek zijn en naar me toe durven komen als ze het moeilijk hebben.”

Vind ook jouw plek bij De Zorggroep

Sharon heeft haar plek bij De Zorggroep in Venray gevonden. Nieuwe collega’s zijn van harte welkom in de thuiszorg of bij zorglocaties Rooyhof, Vincentiushof, Blauwververstraat en De Mulder. “Wat je bij De Zorggroep kunt doen is zó breed. Al zit ikzelf al lang op dezelfde plek, omdat ik het zo leuk vind.”

Ontdek wat jouw plek kan zijn en bekijk de vacatures op werkenbijdezorggroep.nl


De dag van Katja

Als aanbieder van forensische zorg, bedient de Rooyse Wissel bijna de hele forensische keten met alle beveiligingsniveaus. Van klinisch behandelen, ambulant behandelen tot begeleid wonen. We behandelen en verplegen patiënten met ernstige psychiatrische problematieken. Ons doel is de maatschappij veiliger te maken. Daar leven we immers zelf ook in.

Katja is GZ-psycholoog. Als GZ-psycholoog werk je samen met een multidisciplinair behandelteam aan de behandeling van patiënten met veelal een tbs-maatregel. Katja deelt graag wat werken bij de Rooyse Wissel voor haar elke dag weer bijzonder maakt.

“Een patiënt en ik spraken over het vooruitzicht dat hij had gekregen om door te stromen naar een andere afdeling. Het ging beter met hem en ik merkte dat hij dat zelf ook doorhad.

Toen keek hij me aan en zei: ‘Ik heb er vertrouwen in. Het komt goed.’”

“Dat ik hem mijn eigen woorden hoorde zeggen, was heel bijzonder. Ik probeer in een behandeltraject zaadjes te planten bij iemand door dingen te zeggen als ‘ik zie dit wel zitten’, ‘jij kunt dit’ of ‘ik heb hier wel vertrouwen in’. Maar dat moment waarop het niet meer zozeer van mij is, maar van hem, dat is heel mooi.”

“Om op dit punt te komen, hebben hij en ik hard moeten werken. Dat dit lukte, gaf dan ook veel voldoening. Maar het betekende vooral heel veel voor hem: hij besefte dat wat hij gedaan had, niet was wat hij wilde. Dat hij moest leren om op een andere manier met zijn emoties om te gaan.”

“Naar dit punt in de behandeling werk ik met alle patiënten toe.

Dat hij dit vertrouwen in zichzelf en in mij uitsprak, was zo’n belangrijke stap. Hij had nog een lange weg te gaan, maar de voorwaarde om daaraan te beginnen, was er nu.”

Bij de Rooyse Wissel werk je aan mensen.
www.derooysewissel.nl/werken-bij

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: