Voorpagina Voorwoord Het Wetshuys Advocatenkantoor Taalhuis - Meedoen Platform - Vitaal Ouder Worden Apetito Wacht niet tot het te laat is STEVIG Venray Beweegt Gemeente Venray & Venray Beweegt Financiële regelingen - Hulp bij geldzorgen Alpha Bewind ZwartOpWit Notariaat - Rondom Podotherapeuten ZwartOpWit Notariaat Rondom Lopen Groep Synthese: Buurtbemiddeling, Relaties en Echtscheidingen Synthese Venray De Zorggroep - De Rooyse Wissel De Zorggroep De Rooyse Wissel Wonen Limburg - Match voor vrijwilligers Wonen Limburg Ondernemen met mensen NLW Groep
Informatiekrant rondom zorg en ondersteuning

       Taalhuis Venray en         Horst aan de Maas

In Nederland zijn ongeveer 2,5 miljoen mensen laaggeletterd. Ze hebben moeite met lezen, schrijven en/of rekenen, waardoor ze niet volledig kunnen meedoen in de maatschappij.

Helaas blijft laaggeletterdheid vaak verborgen. Er heerst twijfel en schaamte. Dat is zonde. Misschien blijven er talenten verborgen doordat laaggeletterdheid iemand hierin belemmert. De ruimte om een leven lang te leren moet er voor iedereen zijn.

Het Taalhuis is er voor mensen die moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen en/of digitale vaardigheden. Er zijn verschillende mogelijkheden om hiermee aan de slag te gaan.

Herken je laaggeletterdheid bij jezelf of bij iemand anders? Neem dan contact op met het Taalhuis.

Contactgegevens

[email protected]
www.taalhuishorstvenray.nl
Bibliotheek Venray
Merseloseweg 59,
5801 CC Venray
(0478) 58 19 70

Wil je zelf al aan de slag?
Kijk eens op www.oefenen.nl of www.doemeermettaal.nl.

Ontdek het nieuwe sportaanbod en doe mee!

Tijdens de Nationale Sportweek Venray werd het nieuwe Meedoen Platform gelanceerd. Judoka en Olympisch medaille-winnares Sanne van Dijke was hiervoor, samen met de gemeente, op bezoek bij Basisschool de Keg. Het Meedoen Platform is bedoeld om kennis te maken met de Venrayse sport- en beweegaanbieders. Iedereen kan zich inschrijven op meedoen.venray.nl voor een gratis activiteit.

De kinderen van de Keg luisterden aandachtig naar het verhaal van Sanne. Over haar kennismaking met sport, welke boost sporten haar geeft en over haar judocarrière. Daarna werd het nieuwe Meedoen Platform gepresenteerd aan de kinderen. De middag werd afgesloten met een judo activiteit en een handtekeningen- en fotosessie in de speelzaal.

Het Meedoen Platform

Iedereen kan zich via het Meedoen Platform: meedoen.venray.nl gratis inschrijven voor één of meerdere activiteiten van de deelnemende sport- en beweegaanbieders. Het Meedoen Platform is de opvolger van de succesvolle Jeugd-, Sport-, en Cultuur-Kennismakingsdagen in Venray.

Ook op het Meedoen Platform wil Venray Beweegt in de nabije toekomst weer de verbinding met cultuur maken. Maar niet alleen met cultuur, het platform moet straks een plek worden waar alle inwoners van de gemeente Venray elke dag meedoen activiteiten kunnen zoeken en boeken. Wethouder Martin Leenders gelooft in het succes van het platform: “Doen wat je leuk vindt, dat is het allerbelangrijkste. Dat geldt voor alles en zeker ook voor sport. Ontdekken wat jou gelukkig maakt, binnen jouw eigen mogelijkheden en wensen.”


Ambassadeurs Vitaal Ouder Worden gezocht

Het nieuwe project Vitaal Ouder Worden van de gemeente Venray stimuleert ouderen om te kijken en te ervaren wat mogelijk is op het gebied van vitaliteit. Ambassadeurs helpen hierbij.

Vitaal Ouder Worden: hoe doe je dat?

Een ambassadeur bespreekt met inwoners hoe vitaal zij in het leven staan en brengt in kaart of er bepaalde wensen voor verandering zijn. Onderwerpen als eenzaamheid, vitaliteit, plezier in het leven en zelfredzaamheid kunnen aan bod komen. De Ambassadeur zoekt samen met de oudere naar een geschikt antwoord op de vraag.

Afspraken en huisbezoeken

Afgelopen zomer zijn de ambassadeurs gestart met hun werk. Zij maken afspraken voor huisbezoeken en groepsbijeenkomsten in de wijken. De betreffende inwoners hebben hierover een brief ontvangen.

Aanmelden als ambassadeur Vitaal Ouder Worden?

Om de rol van ambassadeur te kunnen vervullen volgt u eerst een training (2x 2,5 uur).

Voor meer informatie of aanmelden: bel met Schakelplein van de gemeente (0478) 523 333, kies in het menu voor 1 of stuur een e-mail naar [email protected].

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: