Voorpagina Voorwoord Het Wetshuys Advocatenkantoor Taalhuis - Meedoen Platform - Vitaal Ouder Worden Apetito Wacht niet tot het te laat is STEVIG Venray Beweegt Gemeente Venray & Venray Beweegt Financiële regelingen - Hulp bij geldzorgen Alpha Bewind ZwartOpWit Notariaat - Rondom Podotherapeuten ZwartOpWit Notariaat Rondom Lopen Groep Synthese: Buurtbemiddeling, Relaties en Echtscheidingen Synthese Venray De Zorggroep - De Rooyse Wissel De Zorggroep De Rooyse Wissel Wonen Limburg - Match voor vrijwilligers Wonen Limburg Ondernemen met mensen NLW Groep
Informatiekrant rondom zorg en ondersteuning

“Ik vind het fijn om afwisseling in het werk te hebben!”

De weg naar werk is voor iedereen anders, iedereen heeft zijn eigen verhaal. Neem het verhaal van Reza Ebtekarian. De in Horst woonachtige Reza kwam via Gemeente Horst aan de Maas bij NLW Groep terecht waar hij door middel van een ontwikkeltraject werd geplaatst bij Dolmans Monsdal Limburg Noord in Venray. Dat beviel voor beide partijen zo goed dat hij sinds januari vorig jaar een vast dienstverband heeft gekregen. Reza levert een bijdrage aan groenonderhoud door het uitvoeren van diverse werkzaamheden zoals onderhoud van perken en bossen. We treffen Reza in het dorp America waar hij met twee collega’s de kanten aan het maaien is met de bosmaaier. Reza: “Ik vind het fijn om afwisseling in het werk te hebben waarbij ik veel mag doen en aanpakken!”

Successen maak je samen

Reza kwam 10 jaar geleden vanuit Iran naar Nederland en woont sinds 8 jaar in Horst. Hij werkte 4 jaar met veel plezier bij een hoveniersbedrijf in Maasbree maar kwam door ziekte helaas thuis te zitten. De gemeente Horst aan de Maas besloot in de begeleiding van Reza de expertise van NLW Groep in te schakelen. Een consulent arbeidsontwikkeling van NLW bracht de mogelijkheden en competenties van Reza goed in beeld. Daaruit kwam naar voren dat buiten werken ‘in het groen’ een passende uitdaging is. En dus werd er contact gezocht met groenbedrijf Dolmans.

Werk voor iedereen

NLW Groep en Dolmans werken samen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zo maximaal mogelijk te laten deelnemen in de maatschappij. Het gaat dan om een baan in een zo regulier mogelijke werkomgeving, waar iemand zijn kwaliteiten goed kan benutten en gelukkig is. Zo ook in dit geval. Reza heeft een kans gekregen om zichzelf te bewijzen. Consulent arbeidsontwikkeling: “Na een korte stageperiode en detachering van een jaar zagen we dat Reza het erg naar zijn zin had bij Dolmans.

Dat de inzet van de kandidaat als erg positief wordt ervaren bij de werkgever, blijkt uit de stappen die hij al vrij snel heeft mogen maken. We zijn er trots op dat Reza inmiddels een vast dienstverband heeft.”

Mensen uit de regio Venray, Horst aan de Maas en Peel en Maas kunnen terecht bij NLW. Consulent: “Zit je thuis zonder werk en het lukt niet om zelfstandig een baan te vinden? Dan helpt NLW jou op weg. Bijvoorbeeld door werkritme, trainingen en aangepast werk aan te bieden.

Via verschillende stages ontdek je wat echt bij je past. Zodat je niet alleen een baan hebt, maar ook nog eens het beste in jezelf naar boven haalt!”

Kijk voor meer informatie op nlw.nl of klik hier voor meer ervaringsverhalen.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: