Voorpagina Voorwoord Apetito Schiedam De bibliotheek helpt je op weg De Bibliotheek Schiedam Stoed en Seniorenwelzijn - ROGplus Seniorenwelzijn ROGplus Eenzaamheid onder jongeren Stroomopwaarts Argos Zorggroep Argos Schiedam Maassluis Schiedam, samen sterker De Drie Notenboomen Stichting Aanzet - Minters Stichting Aanzet Minters Woonplus Woonplus Schiedam Centrum voor Jeugd en Gezin Rijnmond CJG Rijnmond Week van het geluk Welkom bij DOCK
informatiekrant rondom zorg en ondersteuning

“Voor iemand een passende woning vinden, voelt als een kers op de taart”

Delaila de Heer is de woonmakelaar van Woonplus die senioren begeleidt naar een andere woning. “Een heerlijke baan”, vertelt ze enthousiast. “Ik vind het zo fijn om ouderen te helpen. Als het mij lukt om voor iemand op leeftijd een prettige en passende woning te vinden, voelt dat echt als een kers op de taart.”

Dankbaar en bescheiden

Delaila werkt sinds 2010 als woonmakelaar. Met ontzettend veel plezier. “Oudere mensen zijn vaak zo dankbaar en bescheiden. Als het wat langer duurt voordat we een passende woning vinden, verontschuldigen ze zich vaak en denken ze dat ik ze maar lastig vind.

Wat een onzin! Ik zeg altijd: het is mijn werk, dus sorry zeggen hoeft niet. En met een knipoog vul ik dan aan: zolang u mij niet in het weekend belt, vind ik alles best.”

Beren op de weg

Goed luisteren is wat Delaila betreft altijd de sleutel. Ze merkt dat veel ouderen best graag hun grote woning willen verlaten, maar soms beren op de weg zien, die er eigenlijk niet zijn. “Ik sprak een bewoner die enorm gehecht was aan zijn tuin. Die heb ik blij kunnen maken met een kleinere woning mét tuintje. Ik zeg altijd dat een huis moet passen als een jas. Voor ouderen betekent een verhuizing vaak het vertrek naar hun laatste woning. Dan moet die jas dus extra lekker zitten!”

Doorstroomregeling voor senioren

Bent u 55 jaar of ouder? Woont u in een grote woning van Woonplus? Én is dit een zogenaamde ‘schaarse’ woning? Dan komt u in aanmerking voor de doorstroomregeling voor senioren. Met deze regeling kunt u met voorrang naar een seniorenwoning van Woonplus verhuizen.

De doorstroomregeling maakt verhuizen naar een seniorenwoning extra aantrekkelijk. U krijgt voorrang, persoonlijke begeleiding en hoeft niet meer zelf te zoeken via Woonnet Rijnmond. Maar de regeling biedt nog meer voordelen. Zo hoeft u bijvoorbeeld geen dubbele woonlasten te betalen. Én u kunt gebruikmaken van extra service, zoals de klussendienst of korting bij een verhuisbedrijf.

Meer weten?

Heeft u een vraag voor Delaila? Of wilt u meer weten over de doorstroomregeling? Stel deze dan via de medewerkers van het klantcontactcentrum van Woonplus. Zij zorgen ervoor dat Delaila zo snel mogelijk contact met u opneemt. Dit kan telefonisch via 010 20 45 100 (werkdagen van 8.30 - 12.00 uur) of via e-mail. Voor meer informatie kunt u ook kijken op www.woonplus.nl/senioren.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: