Voorpagina Voorwoord Apetito Schiedam De bibliotheek helpt je op weg De Bibliotheek Schiedam Stoed en Seniorenwelzijn - ROGplus Seniorenwelzijn ROGplus Eenzaamheid onder jongeren Stroomopwaarts Argos Zorggroep Argos Schiedam Maassluis Schiedam, samen sterker De Drie Notenboomen Stichting Aanzet - Minters Stichting Aanzet Minters Woonplus Woonplus Schiedam Centrum voor Jeugd en Gezin Rijnmond CJG Rijnmond Week van het geluk Welkom bij DOCK
informatiekrant rondom zorg en ondersteuning

De schaamte voorbij

De piano hoor je al in de gang. Serdar is binnen. Het ritme van zijn leven is flink veranderd sinds hij klachten kreeg die passen bij burn-out en depressie. Daarnaast verloor hij zijn huis en kreeg hij te maken met financiële problemen.

Serdar ging zijn schaamte voorbij om hulp te zoeken. “Ik besefte me dat het om mijn persoonlijke ontwikkeling gaat en dan zou eigenlijk niks me moeten tegenhouden”. Zijn financiële situatie maakte het moeilijker om hulp te vinden die echt bij hèm past.

4 maanden geleden liep hij bij Vitamine G binnen. Hier ontdekte hij yoga. “Tijdens de oefeningen moet ik bij mezelf blijven. Weglopen kan niet. Dat was in het begin heel moeilijk. Het is fijn dat we na de les rustig kunnen napraten met de docent. De lessen doen me goed. Als ik niet ga, word ik weer onrustig”.

Inmiddels gaat het beter met Serdar. Hij haalt weer voldoening uit het leven en is dankbaar dat hij bij Vitamine G gratis passende begeleiding heeft gevonden. Voor hem is dit ook de reden om zijn verhaal te delen. “Misschien zijn er andere mensen zoals ik die nog geen hulp krijgen. Al neemt door mijn verhaal maar 1 persoon de stap naar hulp, dan ben ik al blij”. Wij zijn trots op Serdar en genieten van zijn ontwikkeling en zijn pianospel.

Wil je meer weten over Vitamine G? Bel inloopcoaches Frits en Amrieta op 010 - 59 91 990, mail naar [email protected] of bezoek www.stoed.nl. Vitamine G is een initiatief van Stoed en Seniorenwelzijn en wordt ondersteund door de gemeente Schiedam en onze samenwerkingspartners.

Fief, op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam gemaakt door en voor mensen die op eigen wijze ouder willen worden.

Fief is een digitaal platform voor ouderen van nu en straks met een eigen redactie die bestaat uit 7 redacteuren in de leeftijd van 55 tot 83 jaar. We schrijven vijf dagen per week artikelen samen met verschillende organisaties uit de regio. Er staan nu al meer dan 800 artikelen op.

Tanja Ooms, werkzaam bij bij Rogplus en initiatiefnemer: “Zie het als een online tijdschrift waar we tips met elkaar delen die je kunnen helpen bij het ouder worden. Je kunt er uit halen wat jou aanspreekt. Met praktische tips, hobby’s, een sport, een boek of film waar je blij van wordt. Minstens zoveel aandacht is er voor onderwerpen over veilig wonen en leven. Fief inspireert 55-plussers om op eigen wijze ouder te worden.”

Sonja Brand vult aan: “Ons doel is uiteraard dat ons bereik groeit, dat zoveel mogelijk ouderen ons weten te vinden. En ja, ook mensen die nu nog vól in het leven staan. Ook hen willen we inspireren en laten zien welke mogelijkheden er zijn om op eigen wijze ouder te worden. Daar doen we het voor.”

Zie het als een dienblad vol ideeën, tips, inspirerende ontroerende verhalen en activiteiten. Je kunt er zelf uit kiezen wat bij je past.

Veel leesplezier!

Neem dus snel een kijkje op www.Fief.nl

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: