Voorpagina Voorwoord Apetito Schiedam De bibliotheek helpt je op weg De Bibliotheek Schiedam Stoed en Seniorenwelzijn - ROGplus Seniorenwelzijn ROGplus Eenzaamheid onder jongeren Stroomopwaarts Argos Zorggroep Argos Schiedam Maassluis Schiedam, samen sterker De Drie Notenboomen Stichting Aanzet - Minters Stichting Aanzet Minters Woonplus Woonplus Schiedam Centrum voor Jeugd en Gezin Rijnmond CJG Rijnmond Week van het geluk Welkom bij DOCK


Sociaal juridische kennisoverdracht door sociaal raadslieden 


Nederland kent allerlei wetten, regelingen en voorzieningen. Maar het is niet altijd eenvoudig om erachter te komen welke op uw situatie van toepassing zijn en hoe u ervan gebruik kunt maken. De sociaal raadslieden van Minters zijn hierin gespecialiseerd en helpen graag met informatie, advies, begeleiding en bemiddeling.

In Schiedam loopt sociaal juridische advisering via de wijkondersteuningsteams (WOTs). De sociaal raadslieden hebben een belangrijke adviserende rol naar alle WOTs. Hiermee dragen ze bij aan kennisoverdracht bij de WOT medewerkers ten behoeve van sociaal juridische en financiële vragen van cliënten in Schiedam. Daarnaast adviseren de raadslieden waar nodig ook direct aan cliënten.

U kunt sociaal raadslieden bereiken
tussen 11 – 12 uur via 010 435 1022 en
via WhatsApp maandag t/m donderdag 06 11 15 50 77.

Sociaal Juridisch Kenniscentrum –
voor professionals


Door de corona crisis zijn er opeens veel onverwachte veranderingen voor veel Schiedammers. Verandert er iets? Denk aan Schiedammers, die opeens niet meer betaald worden door een werkgever of als ZZP’er veel minder verdiend hebben. Of inwoners, die failliet dreigen te raken, hun baan dreigen te verliezen of die meer informatie willen over echtscheiding. Samen kijken we hoe we de Schiedammer de informatie en hulp kunnen geven die hij of zij nodig heeft door de verandering in zijn of haar leven.

Het doel van dit kenniscentrum is dat op termijn iedere inwoner van Schiedam kan zeggen: 'Ik ben een Schiedammer en er verandert wat in mijn leven. Ik begrijp wat de verandering voor mij betekent en ik begrijp wat ik kan doen.' 

Professionals of hulpverleners, die werken met Schiedammers, kunnen elke werkdag tussen 09:00 en 17:00 uur contact opnemen via sociaalraadslieden@minters.nl en via telefoonnummer 010 435 1022.