Voorblad Voorwoord Optisport Samen doen we zoveel meer Stimenz Wanneer je het zelf niet geregeld krijgt 's Heeren Loo Mantelzorg; er schuilt zoveel meer in het woord Renkum Doet; voor een leefbare wijk Bibliotheek - RIBW Arnhem & Veluwe Vallei RIBW Arnhem & Veluwe Vallei Samen in de strijd tegen laaggeletterdheid Vilente - Vluchtelingenwerk Vilente Rijn IJssel - Riva Kids Rijn IJssel
in de gemeente Renkum

De praktijkleerroute:

vanaf dag één leren in de praktijk

Steeds meer mensen in Nederland hebben complexe zorg nodig. Om de basiszorg uit te kunnen blijven voeren, zijn Helpenden in de zorg hard nodig, nu en in de toekomst. De praktijkleerroute bij de opleiding Helpende zorg en welzijn van Rijn IJssel maakt het mogelijk om vanaf dag één praktijkervaring op te doen bij een leerbedrijf.

Leren in de praktijk

Helpen met aankleden, boodschappen doen, maar ook samen koken of gewoon even kletsen. Tijdens de opleiding Helpende zorg en welzijn leren studenten hoe zij mensen kunnen ondersteunen bij taken die ze zelf niet meer goed kunnen, thuis of binnen een instelling. Studenten krijgen algemene vakken zoals rekenen en Nederlands, maar leren ook hoe ze alert blijven op signalen van de cliënt. Deze lessen vinden plaats op de praktijklocatie of op een onderwijslocatie van Rijn IJssel.


Ook als Helpende aan de slag?

Ook jij kunt dagelijks het verschil maken voor mensen die jouw hulp hard nodig hebben. Naast de praktijkervaring, is er intensieve begeleiding en ruimte om de opleiding in je eigen tempo te doen. En goed om te weten, in deze regio heb je als Helpende vrijwel meteen een baan.

Meer weten?

Voor meer informatie over de Praktijkleerroute kun je contact opnemen met de locatie Kronenburgsingel (026-3129700) en vragen naar Mieke Bouman. Geef tijdens het welkomstgesprek duidelijk aan in welke route je interesse hebt. Kijk ook op www.rijnijssel.nl.

Samen spelen en leren

Bij RivaKids krijgt elk kind de ruimte om zich te ontwikkelen in een vertrouwde omgeving. De naam van de kinderopvangorganisatie staat vrij vertaald voor ‘verbinding’ en is een herinnering aan hun visie waarin verbinding tussen ouders, kinderen en medewerkers centraal staat. Alleen zo creëer je een omgeving van veiligheid en vertrouwen en dat is essentieel voor de ontwikkeling van een kind, vertelt vestigingsmanager Joyce.

Krachten bundelen

Om ook in de toekomst kwalitatieve kinderopvang te blijven bieden, besloten vijf kinderopvangorganisaties in de regio om hun krachten te bundelen en samen verder te gaan als RivaKids. Joyce kijkt hier tevreden op terug: “De organisatie is in de volle breedte gegroeid. Vestigingsmanagers worden ondersteund vanuit ons servicebureau door specialisten met expertises op het gebied van planning, pedagogiek, marketing en personeelszaken. Hierdoor is het sparren makkelijker geworden én kunnen pedagogisch medewerkers al hun aandacht richten op de kinderen en hun ouder(s) en/of verzorger(s). Samen verder gaan als RivaKids is de kwaliteit dus alleen maar ten goede gekomen.”

Gezien & gehoord

Joyce vindt het belangrijk dat ouders hun kind met een ontspannen gevoel kunnen achterlaten bij de opvang. “Dat heeft ook een positief effect op het kind. We werken zoveel mogelijk met vaste teams die zich inzetten voor een vertrouwde sfeer waarin ieder kind zich gezien en gehoord voelt”, legt Joyce uit.

Toekomst

Momenteel is RivaKids nauw betrokken bij de ontwikkeling van het nieuwe Leer- en Ontmoetingscentrum in Doorwerth. “Hier zullen wij een kinderdagopvang en een buitenschoolse opvang realiseren. Daarnaast willen we de komende tijd meer investeren in de samenwerking tussen onderwijs, sport, cultuur, wijkvoorzieningen en de gemeente voor een sterke pedagogische basis in de regio”, aldus Joyce.

Meer informatie?

Heb je interesse in een plekje voor je kind op ons kinderdagverblijf of buitenschoolse opvang? Je bent meer dan welkom voor een rondleiding op de vestiging van jouw voorkeur. Aanmelden kan via www.rivakids.nl. Tot dan!

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: