Voorblad Voorwoord Optisport Samen doen we zoveel meer Stimenz Wanneer je het zelf niet geregeld krijgt 's Heeren Loo Mantelzorg; er schuilt zoveel meer in het woord Renkum Doet; voor een leefbare wijk Bibliotheek - RIBW Arnhem & Veluwe Vallei RIBW Arnhem & Veluwe Vallei Samen in de strijd tegen laaggeletterdheid Vilente - Vluchtelingenwerk Vilente Rijn IJssel - Riva Kids Rijn IJssel
in de gemeente Renkum

Samen doen we zoveel meer

Renkum voor Elkaar is een brede netwerkorganisatie die zich inzet voor het sociaal welbevinden van inwoners in de gemeente Renkum. Samen met partners (o.a. kernpartners Huis van Renkum en St. Stimenz) en inwoners bieden wij verschillende vormen van ondersteuning aan. Een deel van de partners is verenigd in de Renkumse Alliantie van sociaal maatschappelijke organisaties. Samen doen we zoveel meer. Wij stimuleren en ondersteunen de inzet van buren, familie en lokale partners.

Renkum voor Elkaar zet zich in voor persoonlijke ondersteuning, mantelzorgondersteuning, opgroeien en opvoeden, sociale contacten, vrijwillige inzet, leefbare buurten en de mogelijkheden om langer thuis te kunnen (blijven) wonen. Renkum voor Elkaar: sociaal in verbinding.

Iets voor jezelf en voor een ander betekenen

Weet je niet meer hoe je de dag doorkomt? Red jij het niet om met je geld uit te komen? Heb je last van andere persoonlijke problemen? Bij al dit soort vragen kunnen wij je ondersteunen: samen kom jij verder! Hoe doen wij dat?

  • Een kortdurende en oplossingsgerichte aanpak.
  • Jij bepaalt wat er gebeurt en wie daarin een rol speelt.
  • Wij gaan integer, betrouwbaar en vertrouwelijk met elkaar om en delen informatie alleen met anderen wanneer jij dat wilt.
  • Je hoeft niet naar ons toe te komen: wij komen bij jou op bezoek.
  • Je hebt geen verwijzing nodig om van onze ondersteuning gebruik te kunnen maken.
  • We werken samen met het Sociaal Team van de gemeente Renkum, maar maken er geen deel van uit.

Neem vrijblijvend contact met ons op om te bekijken wat wij voor jou kunnen betekenen. Er zijn geen kosten aan verbonden. En wie weet kun jij straks ook iets voor een ander betekenen.

Contact

Renkum voor Elkaar (088) 78 46 369
www.renkumvoorelkaar.nu

De Vrijwillige Ouderen Adviseur

Je eigen weg weten te vinden wanneer je ouder wordt; VOA’s bieden uitkomst! Als Vrijwillige Ouderen Adviseur krijgt Gerdine veel verschillende vragen. Gerdine: “Als iemand zijn partner overlijdt, is er natuurlijk verdriet. Vaak wordt de achterblijver dan ook geconfronteerd met taken die de ander deed. Mijn man deed altijd de bankzaken en de belastingaangifte. Ik weet niet hoe dat moet. Mijn vrouw kookte altijd. Ik wil het wel leren, maar ik weet niet waar. Of de noodkreet: kan iemand het gras maaien? En dan is er nog wat ik noem fabeltjesland.

Ik mag niet in ons huis blijven wonen. Er is geen huishoudelijke hulp te krijgen. Ik wil verhuizen naar een kleiner huis, maar er zijn geen huizen, enzovoort.” VOA’s kunnen ouderen (55+) helpen en geruststellen bij dit soort zorgen door ze te verwijzen naar de juiste instanties of door uit te leggen hoe iets werkt. De hulp van de VOA’s is gratis.

Iedereen kan de hulp inroepen van de VOA’s. Gerdine: “Kinderen, kleinkinderen en mantelzorgers mogen altijd bij de gesprekken aanwezig zijn, als daar behoefte aan is. Dat kan steunend zijn voor de oudere, maar ook gewoon al omdat twee mensen meer horen dan een.”

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: