Voorpagina Voorwoord Maasdelta Groep Sport en beweging voor iedereen Stichting Aanzet Wie zorgt er straks voor u? - Sociale klusteam Gemeente Maassluis #Samenzijnwijmaassluis Klik Vrijwilligers Stichting Aanzet - Seniorenwelzijn Seniorenwelzijn Schiedam Jeugdfonds Sport & Cultuur Volwassenenfonds Sport & Cultuur Mevis Doorgroeien bij Argos Zorggroep Argos Maassluis Wat je moet weten over een burn-out Stroomopwaarts MVS Stroomopwaarts Centrum voor Jeugd en Gezin Rijnmond CJG Rijnmond Maassluis Notariskantoor Jansen - Fief Notariskantoor Jansen ROGplus Stichting Openbare Bibliotheek Maassluis - E-health Stichting Openbare Bibliotheek Maassluis
informatiekrant rondom zorg en ondersteuning

Samen tegen eenzaamheid

Het tegengaan van eenzaamheid is één van de speerpunten van de gemeente Maassluis. Maassluis doet mee aan het landelijke programma van het ministerie van VWS “Een tegen eenzaamheid.”

Ook in Maassluis komt eenzaamheid voor. Niet alleen onder ouderen, maar ook bij jongeren en jongvolwassenen. Hoewel de gemeente zich realiseert dat eenzaamheid nooit helemaal weggenomen kan worden, voelen de gemeente en alle betrokken partijen een grote verantwoordelijkheid in het terugdringen ervan.

In Maassluis zorgen we voor elkaar. Doe je mee?

Eén van de meest zichtbare resultaten van het programma is de realisatie van het digitale platform www.samenzijnwijmaassluis dat is opgericht om mensen met elkaar in contact te brengen en zo de onderlinge betrokkenheid tussen de Maasluizers te vergroten. Een online plek waar mensen elkaar op ongedwongen wijze kunnen ontmoeten en vooral ook elkaar kunnen helpen.

Daarom vind je er niet alleen een helder overzicht van alle maatschappelijke organisaties en verenigingen die actief zijn in Maasluis maar is er ook een onderdeel ‘Elkaar helpen’. Hier kunnen Maassluizers vrijwillig hulp aanbieden aan mensen die dat nodig hebben. Heb jij bijvoorbeeld tijd om boodschappen te doen voor ouderen die dat niet meer zelf kunnen?

Of wil je helpen klussen in huis of tuin? Of bied je jezelf aan als fietsmaatje? Maak dan een profiel aan op de website. Daarnaast is er een agenda met alle kleine en grote activiteiten in de stad en er is een plek met nieuws en berichten.

Samen is alles leuker

Als je een persoonsprofiel aanmaakt op de website kun je op een laagdrempelige manier je hulp aanbieden of vragen. Je kunt zelf berichten en foto's plaatsen en nog veel meer. Ook ontvang je wekelijks een buurtmail in je mailbox met activiteiten en alles wat er te doen is in Maassluis de komende week.

Maatschappelijke organisaties en verenigingen die graag een vermelding op de website willen, kunnen een eigen organisatiepagina aanmaken. Er staan genoeg voorbeelden op de site. Kom je er niet uit, dan kun je contact opnemen met Jacqueline Groeneveld (06 11038417) en Wendy Hofman (06-29199960) van de projectgroep via [email protected]. Zij helpen dan graag!

Je vindt er alle maatschappelijke organisaties en verenigingen die actief zijn in Maassluis met in de agenda de activiteiten. Maar er is ook een onderdeel ‘elkaar helpen’. Hier kunnen Maassluizers vrijwillig hulp aanbieden aan mensen die dat nodig hebben. Heb jij bijvoorbeeld tijd om boodschappen te doen voor iemand die dat niet meer zelf kan? Of wil je helpen klussen in huis of tuin? Of biedt je jezelf aan als fietsmaatje?

Meer informatie?

Wil je meer informatie over het programma ‘#Samenzijnwijmaassluis’? Kijk dan op www.samenzijnwijmaassluis.nlDeze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: