Voorpagina Voorwoord Maasdelta Groep Sport en beweging voor iedereen Stichting Aanzet Wie zorgt er straks voor u? - Sociale klusteam Gemeente Maassluis #Samenzijnwijmaassluis Klik Vrijwilligers Stichting Aanzet - Seniorenwelzijn Seniorenwelzijn Schiedam Jeugdfonds Sport & Cultuur Volwassenenfonds Sport & Cultuur Mevis Doorgroeien bij Argos Zorggroep Argos Maassluis Wat je moet weten over een burn-out Stroomopwaarts MVS Stroomopwaarts Centrum voor Jeugd en Gezin Rijnmond CJG Rijnmond Maassluis Notariskantoor Jansen - Fief Notariskantoor Jansen ROGplus Stichting Openbare Bibliotheek Maassluis - E-health Stichting Openbare Bibliotheek Maassluis
informatiekrant rondom zorg en ondersteuning

De kinderen van Najima en Rehana kunnen dankzij Jeugdfonds Sport & Cultuur op zwemles en voetbal. © Gemeente Maassluis

“Nu kan ik mijn kinderen toch geven
wat ze nodig hebben”

Najima (41) en Rehana (48) zijn actieve vrijwilligers bij de Voedselbank en zetten zich in voor mensen die hulp nodig hebben. Uit ervaring weten ze hoe belangrijk het is om hulp te krijgen. Voor zichzelf, maar ook voor hun kinderen. Want wat als er niet genoeg geld is voor sportles of belangrijke spullen zoals een fiets of computer? Gelukkig kun je dan gebruik maken van verschillende kindregelingen. Najima en Rehana vertellen hierover.

Ik schaamde me

“Na mijn scheiding kwam ik in financiële problemen”, vertelt Najima. “Hoe leg je aan kinderen uit dat ze niet meer naar zwemles kunnen? Dat gaf me veel zorgen en verdriet. Via Stroomopwaarts kreeg ik hulp en kwam ik bij de Voedselbank. Hier vertelden ze dat mijn kinderen gebruik kunnen maken van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Eerst wilde ik dit niet, omdat ik me schaamde. Maar het nam ook zorgen weg, daarom heb ik het toch aangevraagd. En nu hebben al mijn kinderen hun zwemdiploma. Binnenkort haalt mijn jongste zoon ook zijn B-diploma. Hij kan niet wachten, want daarna mag hij op voetbal. Allemaal met behulp van het Jeugdfonds.”

Gewoon voetballen

Rehana heeft vier kinderen, waarvan de jongste twee onder de achttien jaar. Rehana: “Mijn kinderen wilden ook graag op voetbal, maar dat kon niet omdat we er geen geld voor hadden. Via de Voedselbank heb ik een aanvraag gedaan bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Nu zijn mijn kinderen lid bij VDL en voetballen ze fanatiek. Ik ben blij dat we gebruik kunnen maken van deze regeling. Mijn kinderen willen gewoon voetballen. Nu kan ik ze toch geven wat ze nodig hebben.”

Kinderregelingen

“Als ouder wil je je kind meer geven, maar soms lukt dat niet”, vertelt Najima verder. “Gelukkig kun je in Maassluis gebruik maken van verschillende kindregelingen. Zo heb ik via Stichting Leergeld een fiets en een laptop voor de kinderen kunnen aanschaffen.

We zijn zelfs een dag naar Blijdorp geweest. Bij de Voedselbank vertel ik mensen over de kindregelingen. Laatst kwam er een meneer binnenlopen die een fiets nodig had voor zijn dochter. We hadden op dat moment geen fietsen op voorraad bij de Voedselbank. Toen heb ik hem geholpen om een aanvraag te doen op de website van Stichting Leergeld. Veel mensen weten niet dat deze regelingen bestaan en hoe ze het moeten aanvragen. Ik ben blij dat ik mensen kan helpen die hulp nodig hebben. Je hoeft je echt nergens voor te schamen.”

Sporten, muziekles of schoolspullen voor je kinderen

Heb je een laag inkomen? Dan kunnen je kinderen gebruik maken van verschillende kindregelingen. Hiermee kunnen zij op sport, dans-, muziek- of theaterles. Maar je kunt ook schoolspullen, een fiets of laptop aanvragen. Zo kunnen alle kinderen in Maassluis meedoen! Bekijk de kindregelingen op www.maassluis.nl/hulp-voor-kinderen-en-gezinnen.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: