Voorpagina Voorwoord Maasdelta Groep Sport en beweging voor iedereen Stichting Aanzet Wie zorgt er straks voor u? - Sociale klusteam Gemeente Maassluis #Samenzijnwijmaassluis Klik Vrijwilligers Stichting Aanzet - Seniorenwelzijn Seniorenwelzijn Schiedam Jeugdfonds Sport & Cultuur Volwassenenfonds Sport & Cultuur Mevis Doorgroeien bij Argos Zorggroep Argos Maassluis Wat je moet weten over een burn-out Stroomopwaarts MVS Stroomopwaarts Centrum voor Jeugd en Gezin Rijnmond CJG Rijnmond Maassluis Notariskantoor Jansen - Fief Notariskantoor Jansen ROGplus Stichting Openbare Bibliotheek Maassluis - E-health Stichting Openbare Bibliotheek Maassluis
informatiekrant rondom zorg en ondersteuning

“Dansen is in alle talen hetzelfde”

Veronika (21) vluchtte met haar moeder en tienjarige broertje Nikita voor de oorlog in Oekraïne. In De Vliet in Maassluis vond ze een nieuwe (tijdelijke) basis en pakt ze haar leven langzaam weer op. Dat is niet eenvoudig, maar het vrijwilligerswerk bij de Voedselbank en de danslessen die ze sinds een aantal maanden volgt, helpen daarbij. Veronika vertelt hoe belangrijk de danslessen voor haar zijn.

Danseres

“Ik ben danseres. In Oekraïne gaf ik dansles aan kinderen. Ik wilde net starten aan een masteropleiding Sportmanagement toen de oorlog in Kiev uitbrak. Dansen verdween naar de achtergrond. Met mijn moeder en broertje moest ik opnieuw beginnen in een ‘vreemd’ land. Via via kwam ik bij de Voedselbank terecht waar Joke, coördinator Voedselbank Maassluis, me heel goed heeft opgevangen. Ik ben hier gestart als vrijwilliger, leerde nieuwe mensen kennen en krijg tussendoor Nederlandse les van Joke. Aan haar vertelde ik dat ik danseres ben. Toen ben ik gevraagd om op te treden tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in Theater Koningshof. Dat heb ik gedaan, samen met twee vriendinnen. Het was fantastisch om weer te dansen.

Volwassenenfonds Sport & Cultuur

“Na het optreden vertelde Joke mij over het Volwassenfonds Sport & Cultuur. Dit fonds betaalt lesgeld voor sport of cultuur als ik het zelf niet kan betalen. Met hulp van Joke heb ik een aanvraag gedaan en sinds een paar maanden volg ik één keer in de week dansles bij Megan van Dance Company M’joy. Het is ontzettend fijn om weer elke week te kunnen dansen. Ik leer ook nieuwe dansstijlen en Nederlands van Megan. Maar eigenlijk is dansen universeel, het is in alle talen en culturen hetzelfde. Als ik dans, voel ik me echt weer een beetje mezelf. Ik weet nog niet wat de toekomst brengt, maar probeer de draad op te pakken. Dat lukt aardig, mede door de danslessen.

Veronika: “Dankzij het Volwassenfonds Sport & Cultuur kan ik dansles volgen.”

Ook heb ik nieuwe vrienden gemaakt, heb ik werk gevonden en vervolg ik in oktober mijn opleiding online. Ik hoop natuurlijk mijn familie in Oekraïne snel weer te kunnen zien. Tot die tijd is Maassluis een fijne plek om te zijn.”

Jij kunt ook gebruik maken van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur!

Ben jij 18 jaar of ouder en blijft er geen geld over om mee te doen aan activiteiten als sportles, muziekles, fitness, voetbal, theater- of dansles? Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur helpt hierbij. Kijk voor meer informatie op www.volwassenenfonds.nl.

Heb je geldzorgen? Er is hulp.

Door de stijgende energiekosten en fors oplopende prijsstijgingen, komen steeds meer mensen in de financiële problemen. Heb je zorgen over geld? Of weet je niet meer hoe je de rekeningen moet betalen? Er is hulp voor iedereen die dit nodig heeft.

Op de pagina www.maassluis.nl/hulp-bij-geldzorgen vind je een overzicht van landelijke én lokale regelingen en toeslagen waarvoor je misschien in aanmerking komt. Ook vind je hier een lijst van verschillende organisaties en instellingen die specifiek hulp bieden aan inwoners met een laag inkomen. De hulp is altijd gratis. Bekijk alle hulp op de webpagina.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: