Voorpagina Voorwoord Maasdelta Groep Sport en beweging voor iedereen Stichting Aanzet Wie zorgt er straks voor u? - Sociale klusteam Gemeente Maassluis #Samenzijnwijmaassluis Klik Vrijwilligers Stichting Aanzet - Seniorenwelzijn Seniorenwelzijn Schiedam Jeugdfonds Sport & Cultuur Volwassenenfonds Sport & Cultuur Mevis Doorgroeien bij Argos Zorggroep Argos Maassluis Wat je moet weten over een burn-out Stroomopwaarts MVS Stroomopwaarts Centrum voor Jeugd en Gezin Rijnmond CJG Rijnmond Maassluis Notariskantoor Jansen - Fief Notariskantoor Jansen ROGplus Stichting Openbare Bibliotheek Maassluis - E-health Stichting Openbare Bibliotheek Maassluis

Flatcoach brengt vitaliteit en verbondenheid in seniorencomplex

In de huidige wereld draait het om samen zijn, delen en zorgen voor elkaar. Willemijn Hoogstad staat aan de spits van dit nieuwe samenleven als Flatcoach. Met haar enthousiasme en ervaring heeft ze, sinds maart 2022, een nieuwe dimensie toegevoegd aan ouderenzorg binnen Maasdelta groep. In de Schuurhof, een 55+ wooncomplex in Maassluis, heeft Willemijn met haar initiatieven de levens van bewoners verrijkt.

In de essentie gaat het erom dat ouderen met vreugde samenkomen, activiteiten ondernemen en het gevoel van verbondenheid ervaren. De Flatcoach faciliteert, verbindt, en brengt bewoners in contact met lokale partners.

Eenzaamheid, een groeiend probleem onder ouderen, wordt aangepakt door de Flatcoach. “Ondersteuning, activatie en verbinding zijn cruciaal om dit te bestrijden” vindt Willemijn. Eenzaamheid raakt niet alleen ouderen; bijna de helft van Nederlanders voelt zich wel eens eenzaam. De Flatcoach is een wapen in de strijd tegen eenzaamheid, met als doel een inclusieve samenleving waarin iedereen meetelt.

De Schuurhof, een levendig complex, is een voorbeeld van Willemijns werk. De samenstelling van bewoners, biedt kansen voor een actieve gemeenschap.Sociale netwerken worden versterkt en activiteiten worden aangemoedigd. Nu zorgt voor Willemijn nog voor de gemeenschappelijke ruimte. Het doel is dat de bewoners hier uiteindelijk gezamenlijk zorg voor dragen.

Het verhaal van Willemijn Hoogstad en haar rol als Flatcoach is een inspiratie voor het tot leven brengen van vitale gemeenschappen. Ze weet bewoners te verbinden, te activeren en te ondersteunen, wat resulteert in een levendige en betrokken groep mensen in de Schuurhof. Met haar inzet is de weg vrijgemaakt voor een gezondere, gelukkigere toekomst voor ouderen in complexen zoals deze.


De flatcoach begon als test vanuit Maasdelta Groep. Door het positieve effect is de ambitie er om bij meer wooncomplexen een flatcoach te introduceren.