Voorpagina Voorwoord Stichting Esdégé-Reigersdaal Wie is 1.Hoorn? Financiële regelingen bij laag inkomen Hulp bij rondkomen Bibliotheek Hoorn - Stichting Esdégé-Reigersdaal Opvoeden en opgroeien Stichting Netwerk Hoorn Omring - Vrijwilligerspunt Westfriesland Omring
in de gemeente Hoorn

Hulp bij rondkomen

Zorgen over geld? Er is hulp beschikbaar!

De financiën op orde hebben is voor veel mensen een grote uitdaging: de stijgende prijzen, woonkosten en de dagelijkse boodschappen. Ook voor mensen met een betaalde baan is dit steeds vaker een probleem. Wij vinden het welzijn van onze inwoners belangrijk en vinden dat iedereen mee moet kunnen draaien in deze maatschappij. Of het nu gaat om de zwemlessen van uw kind, de laptop voor op school of het bezoeken van een voorstelling of concert.

Onverwachte gebeurtenissen

In het leven kunnen onverwachte gebeurtenissen leiden tot enorme uitgaven. Bijvoorbeeld bij een ziekte, een scheiding of verlies van een baan. Schaam u niet, maar vraag om hulp. Stress vanwege geldzorgen kan een negatief effect hebben op uw relatie, gezin, baan en sociale contacten. Laat de problemen niet te groot worden. Naast regelingen die verlichting kunnen brengen, kunnen we ook helpen met de administratie of budgetbeheer. Iedereen met financiële problemen kan bij 1.Hoorn vragen om hulp, advies of een duwtje in de juiste richting.

Wat doen de medewerkers van 1.Hoorn voor u?

De medewerkers staan voor u klaar met gratis advies en ondersteuning. Zij helpen u bij:

  • Het sorteren van uw post en het invullen van formulieren
  • Het maken van een overzicht van uw inkomsten en uitgaven
  • Het aanpakken van (beginnende) betalingsachterstanden
  • Bekijken of u recht heeft op aanvullingen op uw inkomen
  • Hulp bij schulden

‘Ik durfde mijn post niet meer te openen’

Mevrouw K. komt al een paar maanden bij de hulpverleners van 1.Hoorn. ‘Ik ben gescheiden en woon samen met mijn dochter in Hoorn. We hebben een heerlijk huisje en we hebben het er enorm naar ons zin. Alleen ging het vorig jaar niet goed met me. Ik had helaas geen vast contract bij mijn energieleverancier en zag de kosten heel snel oplopen. Ik kon iedere maand nét aan rondkomen.

Tot mijn wasmachine opeens kapot ging en vervangen moesten worden. Daar ging mijn spaarpotje. Zoveel geld had ik niet. Ik heb er nachten van wakker gelegen. En dat was natuurlijk ook niet goed voor mijn gezondheid. Gelukkig kon ik een regeling treffen.

Maar toen werd mijn dochter 18 jaar. En ik had er niet op gerekend dat mijn toeslagen daardoor gingen veranderen.

Er werd geen kindgebondenbudget meer gestort, en ook de kinderbijslag stopte. Ik was plots een deel van onze reguliere inkomsten kwijt. De ene na de andere factuur kon ik niet meer betalen en ik raakte steeds verder in de schulden. Ik was de wanhoop nabij.

Ik durfde geen brief of mail meer te openen, bang voor wat komen ging. Een vriendin wees me op de hulp die de gemeente biedt. Via het team Rondkomen van 1.Hoorn zijn we gestart met het maken van een overzicht. En keken we of ik wel alle toeslagen had aangevraagd waar ik recht op had. Helaas voor mij zijn mijn schulden zo ver opgelopen dat ik dat met mijn bijstandsuitkering niet meer kan inlopen. Dat betekent dat we nu een schuldenregeling gaan opstarten. Ik hoop daarmee binnen een paar jaar weer schuldenvrij te zijn. Gelukkig kan ik ook daarna nog advies krijgen, zodat ik niet meteen helemaal in het diepe wordt gegooid’.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: