Voorpagina Voorwoord Stichting Esdégé-Reigersdaal Wie is 1.Hoorn? Financiële regelingen bij laag inkomen Hulp bij rondkomen Bibliotheek Hoorn - Stichting Esdégé-Reigersdaal Opvoeden en opgroeien Stichting Netwerk Hoorn Omring - Vrijwilligerspunt Westfriesland Omring
in de gemeente Hoorn

Financiële regelingen bij laag inkomen

Heeft u een laag inkomen? Dan kunt u financiële steun krijgen van de gemeente. Hieronder vindt u een overzicht van de beschikbare regelingen.

  • De individuele studietoeslag voor studenten met een beperking.
  • De individuele inkomenstoeslag bedoeld voor uitgaven zoals een nieuwe koelkast of wasmachine.
  • Het Gemeentepakket is een zorgverzekering via Univé. De gemeente draagt bij aan de kosten van de aanvullende verzekering.
  • Met een Meedoen budget kunnen inwoners met een laag inkomen toch meedoen aan sport-, culturele- en educatieve activiteiten.

  • De bijzondere bijstand is een vergoeding voor bijzondere, noodzakelijke kosten. Het gaat om kosten die u door speciale omstandigheden moet maken en nergens anders (volledig) vergoed krijgt. Voorbeelden van bijzondere bijstand zijn de kosten voor bewindvoering en de eigen bijdrage rechtshulp, computers voor schoolgaande kinderen of zwemlessen voor kinderen.
  • Heeft u buiten eigen toedoen (deels) geen recht op huurtoeslag? Of woont u in een koophuis en is uw inkomen tot bijstandsniveau gedaald? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor woonkostentoeslag.
  • Heeft u een inkomen op of rond bijstandsniveau en weinig spaargeld/vermogen? Dan kunt u misschien kwijtschelding krijgen voor de afvalstoffenheffing, onroerendezaakbelasting en rioolheffing.

Voor meer informatie over deze regelingen, proefberekening en de voorwaarden kijkt u op de pagina hoorn.nl/rondkomen.

Hulp voor ondernemers

Ook ondernemers kunnen te maken krijgen met geldzorgen of schulden. De gemeente Hoorn kan u hier gratis bij helpen. Of u zzp’er bent, een BV heeft, een vereniging leidt, u kunt als ondernemer vragen over geldzaken hebben.

  • Weet u niet goed hoe u zakelijke schulden kunt afbetalen?
  • Heeft u als ondernemer moeite met de hoge energiekosten?
  • Zijn er betalingsachterstanden?

Op de site www.geldfit.nl/zakelijk staat veel informatie over het financieel gezond houden van uw bedrijf. En over instanties die u daarbij kunnen helpen. De hulpverleners van 1.Hoorn staan voor u klaar om te inventariseren wat het meest passende aanbod aan hulpverlening of eventuele regelingen is.

Tips

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: