Voorwoord Homestart Mantelzorg en Welzijn in Gorinchem Stichting Klussendienst Sociaal Team - Taalpunt Eenzaamheid met elkaar aanpakken Humanitas - Jongerenmaatjes Gorinchem Geldproblemen? Vraag hulp Philadelphia Wmo-loket Gorinchem ASVZ Avres - Stichting Klussendienst Avres Rivas - E-health Rivas Zorggroep Syndion - Poort6
in de gemeente Gorinchem 

Dave Sloof is BBL-leerling in de gehandicaptenzorg
‘Je voelt je hier echt gezien’

De interesse voor de zorg ontstond bij Dave Sloof toen hij tijdens zijn mbo-opleiding Dierverzorging op een zorgboerderij terechtkwam. Hij twijfelde dan ook niet toen hij de vacature voor BBL-leerlingen bij Syndion voorbij zag komen.

Sinds februari van dit jaar volgt Dave de BBL-opleiding tot begeleider gehandicaptenzorg bij Syndion. Hij werkt momenteel op De Hoeff. “Het is goed te zien dat er zoveel mogelijkheden zijn om mensen te helpen bij het ontwikkelen van hun talenten.”

Spijt van zijn keuze heeft Dave nog geen moment gehad. “Je kan het geleerde direct in de praktijk brengen. Dat is ook een groot voordeel.” Dave vindt het een groot pluspunt dat de klas klein is en dat de lijntjes naar de docent en de andere leerlingen kort zijn. ‘Je voelt je hier echt gezien’.

De werkdagen op De Hoeff omschrijft Dave als ‘relaxed’. “In het begin was het best wel intens”, geeft hij toe. “Er komt zo veel op je af. Alles is nieuw. Maar ik word heel goed begeleid en stap voor stap kom ik er wel.”

Dave kijkt er naar uit om zoveel mogelijk aspecten van de gehandicaptenzorg te leren kennen. “Nu werk ik op De Hoeff, maar in het tweede jaar van mijn opleiding krijg ik een andere werkplek. Het lijkt me ook mooi om meer te leren over de lichamelijke verzorging van mensen met een ernstig meervoudige beperking.“

Ook bij Syndion aan de slag?

Wij hebben vacatures voor mensen mét en zonder diploma. Kijk op www.werkenbijsyndion.nl.


Verhuizen naar een woning die beter bij u past

De eengezinswoning waar u in woont is wat te groot geworden omdat de kinderen het huis uit zijn. De trap op en af lopen wordt u wat teveel. Of het onderhouden van de tuin wordt steeds zwaarder. Verhuizen naar een andere, gelijkvloerse woning zou een oplossing kunnen zijn. Maar u ziet op tegen al het gedoe dat bij een verhuizing komt kijken. En dus blijft u zitten waar u zit.

Voor een deel van de wat oudere huurders van Poort6 zijn dit bekende situaties. Daarom startte de woningcorporatie vorig jaar met een proef. Om uit te zoeken of er huurders zijn die hun eengezinswoning liever zouden inruilen voor een gelijkvloerse woning. Maar niet de stap zetten om ook echt te verhuizen. Omdat ze hier tegenop zien. Niet goed weten hoe ze een andere geschikte woning kunnen vinden. Of zich afvragen hoe ze hun huidige woning moeten achterlaten.

Later dit jaar aan de slag

Saskia Leferink is manager Wonen bij Poort6. “Wij zien na de proef genoeg mogelijkheden om deze groep huurders te kunnen helpen. We gaan dit nu verder voorbereiden zodat we hier later dit jaar echt mee aan de slag kunnen.

Want het mooie is dat we hier ook andere huurders mee helpen. De oudere bewoner laat een eengezinswoning achter. En die is juist geschikt voor gezinnen die nu moeilijk een passende woning kunnen vinden.”

65 jaar of ouder

“We richten ons eerst op huurders die 65 jaar of ouder zijn. En in een eengezinswoning met minimaal 3 slaapkamers wonen. In november krijgen onze huurders het bewonersmagazine Repoorter in de brievenbus. Daarin kunnen zij hier meer over lezen”.

Meer informatie?

Kijk op www.poort6.nl of bel ons op 0183 66 99 00.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: