Voorwoord Homestart Mantelzorg en Welzijn in Gorinchem Stichting Klussendienst Sociaal Team - Taalpunt Eenzaamheid met elkaar aanpakken Humanitas - Jongerenmaatjes Gorinchem Geldproblemen? Vraag hulp Philadelphia Wmo-loket Gorinchem ASVZ Avres - Stichting Klussendienst Avres Rivas - E-health Rivas Zorggroep Syndion - Poort6
in de gemeente Gorinchem 

Hulp bij geldzorgen

We merken het allemaal: het leven wordt duurder. Bij steeds meer mensen leidt dit tot geldzorgen. Kunt u hulp gebruiken bij uw geldzaken? Avres kan u op verschillende manieren ondersteunen.

We denken mee

Norga is consulent schulddienstverlening bij Avres. Ze vertelt: “We zien dat meer mensen het financieel lastiger krijgen. Het lukt bijvoorbeeld een maand niet om huur te betalen of een kind kan niet mee op kamp. Ook grote betalingsachterstanden komen voor. Omdat iedere situatie anders is, denken we met u mee over mogelijkheden die bij u passen. Maar in elke situatie geldt: heeft u betalingsproblemen, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.”

Elke dag bereikbaar

“Mijn collega’s en ik houden elke dag een telefonisch spreekuur. U kunt ons gratis en vrijblijvend bellen met al uw vragen over geldzaken”, vervolgt Norga. “Het is goed om te weten dat het niet uit maakt hoe groot de financiële problemen zijn, iedereen kan bij Avres terecht. Samen kijken we naar de mogelijkheden. Misschien heeft u recht op meer toeslagen of een bijdrage van stichting Leergeld? Of is een budgetcursus iets voor u? Al na het eerste gesprek is er vaak meer rust, omdat er meer duidelijkheid is.”

Neem contact op

Het telefonisch spreekuur is elke dag tussen 09:00 en 10:00. Bel 0183 - 650 200 en kies optie 1. Norga: “We zien dat de eerste stap naar hulp moeilijk kan zijn. Maar wacht niet te lang en ga voor een toekomst zonder geldzorgen.”

Met een beetje
hulp zelf
de regie in
handen

In gesprek met Tiny, sinds 1993 cliënt van de Klussendienst.

Tiny: ”Elke week op dinsdag haalt Paul me op om boodschappen te doen bij de Plusmarkt in Gorinchem Oost. Van die gratis boodschappentaxi op dinsdag die de Klussendienst gesponsord krijgt van Elbert van den Doel maak ik al jaren gebruik. Het is zó fijn dat Paul me dan helpt met de boodschappen, want mijn zicht is niet optimaal. Eenmaal weer thuis gebracht, hoef ik niet te sjouwen. Paul brengt de boodschappen voor mij naar binnen.”

Ramen wassen

“Zelf ramen wassen lukt mij helaas niet door mijn beperking. Daar schakel ik de Klussendienst ook voor in. Met enige regelmaat komen ze langs om de klus te klaren, want ik vind het belangrijk dat de boel er netjes uitziet.”

Emmet uitlaten samen met Hans

“Onlangs maakte ik me veel zorgen. Ik ben namelijk gewend om samen met mijn geleidehond Emmet een vast rondje te maken. Dat is niet alleen goed voor mij, maar ook noodzakelijk voor de conditie van Emmet. Door werkzaamheden in het gebied waar ik elke hobbel uit mijn hoofd ken, kunnen we daar voorlopig niet terecht. En onbekend terrein maakt mij onzeker. Ik heb dit probleem voorgelegd aan de Klussendienst. En gelukkig konden ze me hiermee ook helpen. Ze zorgden ervoor dat vrijwilliger Hans mij en Emmet dan vergezelt tijdens deze wandelingen.”

Zelf regie houden

“Fijn dat er in Gorinchem zo’n voorziening als de Klussendienst is, want ik houd graag zelf de regie in handen.”

Contactgegevens

Stichting Klussendienst Stadhuisplein 1
4205 AZ Gorinchem
0183 - 781 000
[email protected]
www.klussendienstgorinchem.nl

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: