Voorwoord Homestart Mantelzorg en Welzijn in Gorinchem Stichting Klussendienst Sociaal Team - Taalpunt Eenzaamheid met elkaar aanpakken Humanitas - Jongerenmaatjes Gorinchem Geldproblemen? Vraag hulp Philadelphia Wmo-loket Gorinchem ASVZ Avres - Stichting Klussendienst Avres Rivas - E-health Rivas Zorggroep Syndion - Poort6
in de gemeente Gorinchem 

Geldproblemen? Vraag hulp, het kan iedereen overkomen.

Even krap bij kas zitten, maanden de rekeningen niet kunnen betalen of het overzicht op uw financiën kwijt? Vraag hulp! Dat is niks om u voor te schamen. In Gorinchem zijn verschillende instanties die kunnen helpen om beter zicht én grip te krijgen op uw geldzaken.

Langdurig geldzorgen slecht voor gezondheid

De meeste mensen wachten lang voor ze hulp durven te vragen. Dat is echt jammer, want vaak betekent het ook dat het zo’n zelfde tijd duurt voor ze uit de financiële problemen zijn. Leven met langdurige geldzorgen kan invloed hebben op de fysieke en mentale gezondheid van onze inwoners. Redenen genoeg voor ons, de gemeente Gorinchem, om hen bij te staan dit soort problemen op te lossen of helpen te voorkomen.

Oorzaak

Bepaalde gebeurtenissen in ons leven kunnen leiden tot geldproblemen. Denk aan een scheiding, het overlijden van een partner die altijd de financiën deed of baanverlies. Jongeren die vanaf 18 jaar geacht worden financieel zelfstandig te zijn, hebben ook nog weleens moeite met het financiële plaatje rond te krijgen. Het is heel menselijk als u het soms even niet redt en hulp nodig hebt.

Welke hulp is er?

In Gorinchem kunnen inwoners bij verschillende organisaties aankloppen voor hulp. Ze helpen, adviseren en geven tips om weer regie te krijgen op de inkomsten en de uitgaven. De meeste instanties werken samen.

Dat is handig als er bijvoorbeeld bemiddeld moet worden tussen diverse partijen en als er betalingsregelingen getroffen moet worden.

Advies bij financiën en administratie

Voor hulp bij uw financiën en/of administratie kunt u in Gorinchem terecht bij:

Humanitas

Humanitas helpt preventief, als er nog geen schulden zijn. Schakel Humanitas in om de financiële administratie op orde krijgen.
Telefoon: 06 3511 86 61
E-mail: [email protected]
www.humanitas.nl/afdeling/­gorinchem/

Schulddienstverlening Avres

Heeft u geldzorgen door inkomstendaling of schulden? Wilt u met iemand praten over een mogelijke oplossing? Meld u dan aan voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden. Ook als u schulden wilt voorkomen.
Telefoon: 0183 – 650 200
E-mail: [email protected]
www.avres.nl en klik op schulden

Formulierenbrigade

Hulp bij het invullen van formulieren.
Telefoon: 0183 650 216
www.avres.nl/formulierenbrigade

Bureau Sociaal Raadslieden

Hulp bij het aanvragen van toeslagen.
Telefoon: 088 1237 011
E-mail: [email protected]

Sociaal Team

Telefoon: 088 892 89 61

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: