Voorwoord Homestart Mantelzorg en Welzijn in Gorinchem Stichting Klussendienst Sociaal Team - Taalpunt Eenzaamheid met elkaar aanpakken Humanitas - Jongerenmaatjes Gorinchem Geldproblemen? Vraag hulp Philadelphia Wmo-loket Gorinchem ASVZ Avres - Stichting Klussendienst Avres Rivas - E-health Rivas Zorggroep Syndion - Poort6


Zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Daar helpen wij bij!

Stichting Klussendienst helpt al meer dan 25 jaar 65plussers, mensen met een beperking en chronisch zieken in Gorinchem. Met een team van 40 mannen en vrouwen, merendeel vrijwilligers is de Klussendienst elke werkdag actief.

De Klussendienst helpt met allerlei kleine klussen in en om het huis. Bijvoorbeeld kleine tuinklussen, ramen zemen, kleine reparaties, gordijnrails ophangen, strijkwerk. Maar ook hulp bij computer of tv. Met onze auto voor personen- en rolstoelvervoer begeleiden wij cliënten binnen Gorinchem naar de door hen gewenste bestemming. Grote klussen of werkzaamheden voor de vakman zoals hoveniers doen wij niet.

Hulp bij computer, telefoon of tv

Wij helpen bij vragen over of problemen met computer, telefoon of tv. Een deskundige medewerker komt graag naar u toe voor hulp en advies.

Gratis boodschappentaxi

De Klussendienst rijdt een gratis boodschappentaxi. Cliënten in het oostelijk deel van Gorinchem brengen we op dinsdag of woensdag naar winkelcentrum Gorinchem Oost. Cliënten in het westelijk deel brengen we op donderdag naar Piazzacenter. Een helpende hand in de supermarkt? Ook dat kunnen we regelen.

Auto voor personen- en rolstoelvervoer

Met de auto voor personen- en rolstoelvervoer brengen wij onze cliënten naar o.a. dagactiviteiten, sociale en culturele activiteiten, fysio, ziekenhuis of gewoon even naar de stad. Begeleiders kunnen gratis mee.

Zelfstandig met financiële ondersteuning en sponsoring

De Klussendienst is een zelfstandige stichting, financieel ondersteund door gemeente en Poort6. PLUS Elbert van den Doel en Toyota Kooijman sponsoren de stichting door wekelijks een auto voor de boodschappentaxi beschikbaar te stellen.

Abonnement € 20,- per jaar

Wilt u gebruik maken van de Klussendienst, dan heeft u een abonnement nodig van € 20,- per jaar. Klussen kosten € 4,00 per halfuur per klussenman of -vrouw. Voor een retourtje met de auto voor personen- en rolstoelvervoer betaalt u ook € 4,00. Met een plusabonnement van € 75,- zetten wij wekelijks uw container bij de weg en later weer terug. En bij sneeuw vegen wij uw stoep of pad schoon.

Vervangende vrijwillige mantelzorg of respijtzorg

De Klussendienst werft ook vrijwilligers die af en toe een mantelzorger wil ontlasten. Dat noemen we vrijwillige mantelzorg of respijtzorg. Een kopje koffie, spelletje of wandelingetje met de zorgvrager. De mantelzorger heeft dan even tijd voor zichzelf.

De Klussendienst iets voor u?

Lid of vrijwilliger worden?
Bel of mail ons via 0183-781 000,
[email protected].
Kijk ook eens op onze website
www.klussendienstgorinchem.nl

ANWB AutoMaatje

Chauffeurs gezocht voor ANWB AutoMaatje Gorinchem!

De Klussendienst start december 2023 met ANWB AutoMaatje. Wij zoeken vrijwilligers die met eigen auto minder mobiele stadsgenoten naar de door hen gewenste bestemming willen brengen. De passagier betaalt de dan geldende kilometervergoeding en eventuele parkeerkosten aan de vrijwillige chauffeur.

Spreekt dit initiatief u aan?

• Bezit u een eigen auto?
• Is uw auto APK-gekeurd en minimaal WA-verzekerd met inzittenden dekking?
• Heeft u een geldig rijbewijs?

Bel of mail ons via 0183 - 781 000,
anwb-automaatje@klussen­dienstgorinchem.nl