Voorpagina Voorwoord De Horst en Schakel SMWO SVRZ Vrijwilligerspunt Goes Zorggroep Ter Weel Mantelzorgpunt Goes Iriz Thuiszorg Sociaal juridische dienstverlening GR de Bevelanden - Zorggroep Ter Weel GR de Bevelanden Gors - Bibliotheek Oosterschelde Bibliotheek Oosterschelde Uitvaartzorg Tollenaar en De Keizer Uitvaartzorg Tollenaar & De Keizer Auris - E-health Auris
in de gemeente Goes

Zorgen voor een naaste als mantelzorger

Mantelzorgpunt Goes van SMWO ondersteunt alle mantelzorgers die in de gemeente Goes wonen. Maar wie of wat is nu eigenlijk een mantelzorger?

Mantelzorgers en vrijwilligers, vaak worden zij in één zin genoemd. Toch is er een groot verschil. Het mantelzorgen overkomt u. Iemand in uw naaste omgeving wordt ziek of kan niet meer goed voor zichzelf zorgen. Als naaste pakt u de rol van mantelzorger dan – bijna noodgedwongen – op. Dat is het grote verschil met vrijwilligerswerk, daar kiest u namelijk bewust voor.

SMWO is er ook voor mantelzorgers

Gaandeweg kan de belasting van de mantelzorger flink toenemen. Vaak gaat dit niet van de ene op andere dag, maar geleidelijk. Het kan als mantelzorger best moeilijk zijn om overbelasting te voorkomen. Planmatig werken, positief (proberen te) blijven, steun bij anderen zoeken of een keer uw hart luchten kan een verschil maken.

Praat met mensen uit uw omgeving, uw huisarts of zoek steun bij onze mantelzorgconsulent van SMWO. Daarnaast bent u van harte welkom bij onze activiteiten voor mantelzorgers.

Mantelzorgcafé

Ontmoetingsplaats voor alle mantelzorgers uit de gemeente Goes!

Graag nodigen wij u als mantelzorger uit voor een kopje koffie of thee met wat lekkers in het Mantelzorgcafé op kantoor van SMWO. Als mantelzorger zorgt u voor een naaste die een ziekte of een beperking heeft.

Maar denkt u ook weleens aan uzelf? Gun uzelf even de tijd om andere mantelzorgers te ontmoeten en samen in een ontspannen sfeer ervaringen te delen of tips uit te wisselen.

Wanneer: Iedere derde woensdag van de maand van 13.30 – 15.00 uur.
Data 2023: 19-04 / 17-05 / 21-06 / 19-07 / 16-08 / 20-09 / 18-10 / 15-11 / 20-12.
Waar: Kantoor SMWO, ’s-Heer Elsdorpweg 12, Goes.

Nabestaandencafé

Bent u of kent u iemand die zijn of haar dierbare moet missen?

Mantelzorgpunt Goes van SMWO biedt uiteraard ook een stukje nazorg en organiseert maandelijks een Nabestaandencafé voor Mantelzorgers. Een ontmoetingsplek die bedoeld is om steun te bieden aan mantelzorgers die een rouw- en verlieservaring hebben omdat diegene waarvoor zij zorgden is overleden. Uiteraard zijn mensen die geen rol als mantelzorger vervullen ook welkom bij het Nabestaandencafé.

Praat u liever (nog) niet over uw verdriet? Geen probleem, ook dan bent u van harte welkom! Onder het genot van een kopje koffie/thee met wat lekkers ontmoet u in ieder geval andere mensen.

Wanneer: Iedere derde woensdag van de maand van 10.00 – 11.30 uur.
Data 2023: 19-04 / 17-05 / 21-06 / 19-07 / 16-08 / 20-09 / 18-10 / 15-11 / 20-12.
Waar: Het Geerteshuis, Jachthuisstraat 13, Kloetinge.

Lotgenotengroep mantelzorgers

Bent u mantelzorger en heeft u de zorg voor iemand met psychosociale en/of mentale kwetsbaarheid? En woont u in de gemeente Goes? Dan bent u van harte welkom bij deze lotgenotengroep. Kom onder het genot van een kopje koffie of thee in contact met andere mantelzorgers die in een soortgelijke situatie zitten tijdens deze twee-maandelijkse bijeenkomsten. De volgende bijeenkomsten zijn op: 22 mei (koffie-avond), 31 juli (wandelactiviteit), 25 september (themabijeenkomst) en 27 november (koffiemiddag).

Vragen of meer informatie

Heeft u vragen of wilt u aanwezig zijn bij één van onze activiteiten? Aanmelden is gewenst maar niet verplicht. Aanmelden kan via onze website www.smwo.nl/­dienstverlening/mantelzorg. U kunt ook mailen naar [email protected] of bellen naar SMWO op nummer (0113) 277 111

U bent van harte welkom!

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: