Voorpagina Voorwoord De Horst en Schakel SMWO SVRZ Vrijwilligerspunt Goes Zorggroep Ter Weel Mantelzorgpunt Goes Iriz Thuiszorg Sociaal juridische dienstverlening GR de Bevelanden - Zorggroep Ter Weel GR de Bevelanden Gors - Bibliotheek Oosterschelde Bibliotheek Oosterschelde Uitvaartzorg Tollenaar en De Keizer Uitvaartzorg Tollenaar & De Keizer Auris - E-health Auris
in de gemeente Goes

Vorm geven aan een afscheid begint bij goed luisteren en er zijn voor de naasten

“Het begon vorig jaar allemaal met een gesprek met kennissen. Deze vertelden ons dat ze geen geld hebben voor een uitvaart en dat het huis verkocht moet worden als een van de twee overlijdt. Dat verhaal kwam hard binnen”, vertelt John Tollenaar van Uitvaartzorg Tollenaar en De Keizer . “Dit greep ons enorm aan. Wij zijn eens gaan rekenen en kwamen al snel tot de conclusie dat een uitvaart goedkoper kan dan de gemiddelde kostprijs nu. Onze visie is dan ook: ‘wij verdienen graag een boterham, maar met een plakje kaas daarop zijn wij meer dan tevreden’.”

“Een jaar later hebben we vele families mogen begeleiden en bijstaan. Er zijn voor mensen, een luisterend oor bieden, is een belangrijke taak in ons vak als uitvaartverzorger. We merken dat de vraag naar betaalbare uitvaarten groot is. Zeker in tijden dat men minder te besteden heeft, wordt gekozen voor een uitvaartverzorger die naast veel aandacht, begeleiding en transparantie, ook kwaliteit biedt en eerlijke prijzen hanteert.

Afscheid nemen kent geen tijd

In ons uitvaartcentrum kunt u afscheid nemen wanneer u dit wenst, wij berekenen geen extra kosten voor een bezoek. Ook bent u niet aan tijd gebonden. Wij beschikken over eigen rouwvervoer, hierdoor kunnen we de kosten laag houden en berekenen geen wachttijden, op de uitvaartkisten maken wij geen winst, ook op drukwerk en advertenties betaalt u niets extra’s. Bij de laatste zorg rekenen wij geen extra kosten voor extra noodzakelijke handelingen, denk bijvoorbeeld aan het verwijderen van een pacemaker. Hierdoor kunnen wij voor een lage prijs een nette uitvaart verzorgen geheel naar uw wensen.

Vorm geven aan het afscheid

Na een overlijden kunnen naasten vaak geconfronteerd worden met gevoelens van verdriet, boosheid, onmacht, shock of misschien opluchting. Gevoelens waar wij als uitvaartverzorgers rekening mee moeten houden. De tijd en ruimte scheppen om stil te staan bij deze gevoelens en niet meteen de hele uitvaart te regelen. Het is onze taak dit af te stemmen op de naasten en zorgen dat stap voor stap, op het tempo waar de familie aan toe is, vorm te geven aan het afscheid waarin tijd en ruimte nodig is om weloverwogen beslissingen te maken.

Begeleiding

Inmiddels is onze onderneming ruim een jaar oud en we merken dat we voldoen in de behoefte van de mensen.

Naast het begeleiden en bijstaan van families in een moeilijke fase van hun leven; het verlies van een dierbare, vinden mensen het belangrijk dat ze alle tijd krijgen om hun verhaal te doen. Dat er naar ze geluisterd wordt en dat ze begeleid worden van het begin tot het einde in het proces naar de uitvaart. Daarnaast speelt de prijs tegenwoordig een belangrijke rol. Onze kosten houden we zo laag mogelijk, waardoor wij iedereen kunnen bijstaan.

Na een overlijden begint het rouwproces, daar zijn wij ons van bewust. Door te luisteren, de tijd te nemen en er te zijn wanneer u ons nodig heeft hopen we u te ondersteunen en te begeleiden in dit proces. En hopen u hiermee handvatten te bieden om dit proces te kunnen hanteren en te dragen. Door de intensieve contacten op weg naar het afscheid, kunnen wij inspelen op de behoefte naar het afscheid, en zorgdragen voor een afscheid dat past bij u en de overledene.

Ons motto: ‘Tollenaar en De Keizer, omdat een afscheid zorg vraagt!’ omvat in een notendop waar wij voor staan.”

Kijk voor meer informatie op www.tollenaarendekeizer.nl.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: