Voorpagina Eindhoven Voorwoord De Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven SeniorenPunt Maatje 040 past ons allemaal Bibliotheek Eindhoven De Bibliotheek Werkplaats Financiën Een dag uit het leven van Dommel Uitvaarten - Steunpunt Mantelzorg Verlicht SWZ Zorg - Ervaring die staat SWZ Zorg Wonen en zorg voor senioren goed geregeld! Apetito Eindhoven Samen in de strijd tegen laaggeletterdheid Het Venster Woon Begeleiding Het Venster
in de gemeente Eindhoven

Wonen en zorg voor senioren goed geregeld!

De zorg in Nederland is goed. De manier waarop we deze zorg organiseren is echter best ingewikkeld. Om uw zoektocht naar goede informatie makkelijk te maken is er SeniorenPunt. Hier werken zorgadviseurs van Vitalis en woonconsulenten van woningcorporaties Wooninc., Woonbedrijf en ‘thuis samen. Hierdoor vinden senioren op één plek alle relevante informatie over wonen, zorg en welzijn. Woonconsulente Helen Hezemans en Carla van Spreeuwel werken bij SeniorenPunt. Ze geven antwoord op de vragen die ze vaak krijgen.

Huren

“Waar kan ik me inschrijven voor een huurwoning voor senioren?”
Helen Hezemans: “Inschrijving voor een sociale huurwoning gaat via de website www.wooniezie.nl. Als senioren geen internet hebben of kinderen die mee kunnen kijken, helpen wij bij de inschrijving. We kijken dan ook meteen mee voor welke woningen iemand in aanmerking komt. De meeste mensen hebben vaak al een voorkeur voor een locatie. Soms is dat mogelijk, soms niet.

Helen Hezemans

Helen zet zich al ruim 7 jaar in voor senioren. Zij is woonconsulente bij SeniorenPunt. En helpt senioren bij het vinden van een nieuwe woning die echt bij ze past.

Omdat het inkomen bijvoorbeeld niet past bij de huurprijs. We bieden zeer uiteenlopende woningen aan. Van een gelijkvloerse woning met tuintje tot een appartement waar intensieve zorg dichtbij is. En alles daartussenin. Met of zonder extra faciliteiten dichtbij.”

Zorg

“Ik krijg het advies een zorgindicatie aan te vragen. Wat kunnen jullie hierin betekenen?”
Carla van Spreeuwel: “Bij SeniorenPunt bekijken we samen met de klant wat de wensen zijn. Wat ze belangrijk vinden voor een toekomstige woonomgeving. Dat kan dichtbij familie wonen zijn. Misschien een groene omgeving. Op basis hiervan en de indicatie vinden we een passende locatie. Meteen plaats is er helaas bijna nooit tegenwoordig. De hulp en zorg die nodig zijn om de wachttijd op een fijne manier te overbruggen organiseren wij. Natuurlijk altijd samen met de klant.”

Zorg

“Mijn partner heeft specifieke zorg nodig, maar ik nog niet! Wat nu?”
Carla van Spreeuwel: “Wij zoeken echt uit wat we voor iemand kunnen betekenen. Er is veel mogelijk. In een aantal WoonincPlusVitalis woongebouwen wonen echtparen bijvoorbeeld apart, maar wel in hetzelfde gebouw.

De één woont er nog zelfstandig, terwijl de ander bijvoorbeeld op een gesloten afdeling woont. Erg fijn dat ze op deze manier bijvoorbeeld wel nog samen kunnen eten. We luisteren goed en zoeken echt naar de meest ideale oplossing.”

Huren en zorg

“Ik vind het lastig om in te schatten wat voor zorg ik nodig heb en of ik in aanmerking kom voor een sociale huurwoning. Bij wie kan ik terecht?”
Carla van Spreeuwel: “Mensen kunnen bij mij of de woonconsulenten van SeniorenPunt terecht. Het gebeurt regelmatig dat ik samen met een woonconsulent mensen te woord sta. We zijn een soort matchmakers. Wij koppelen klanten aan locaties en zorg. Ons doel is om mensen aan de juiste informatie te helpen. En waar mogelijk aan een nieuw fijn thuis.”

Carla van Spreeuwel

Carla heeft jaren ervaring ‘aan het bed’ en bij SeniorenPunt. Met haar uitgebreide kennis over het zorgveld zit ze precies op haar plek als zorgadviseur bij SeniorenPunt.

Heeft u een vraag over wonen, zorg en welzijn in Eindhoven? Loop gerust eens binnen. Of neem telefonisch contact op via 040 – 220 22 02. Mailen kan via [email protected]. Op www.seniorenpunt.nl vindt u veel informatie over de onderwerpen wonen, zorg en welzijn.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: