Voorpagina Eindhoven Voorwoord De Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven SeniorenPunt Maatje 040 past ons allemaal Bibliotheek Eindhoven De Bibliotheek Werkplaats Financiën Een dag uit het leven van Dommel Uitvaarten - Steunpunt Mantelzorg Verlicht SWZ Zorg - Ervaring die staat SWZ Zorg Wonen en zorg voor senioren goed geregeld! Apetito Eindhoven Samen in de strijd tegen laaggeletterdheid Het Venster Woon Begeleiding Het Venster

Woonbegeleiding biedt je de helpende hand

Een woonplek met begeleiding op maat voor jongeren met een vorm van autisme, ADHD en/of psychosociale problemen. Uitgangspunt hierbij is het realiseren van een woonvorm waarbij jongeren zo prettig en zelfstandig mogelijk wonen in een woonwijk met ondersteuning waar nodig.

Begeleid Wonen werkt nauw samen met woningcorporaties Trudo, Woonbedrijf en ‘Thuis (ook gevestigd in Eindhoven) m.b.t. de huisvesting van onze jongeren. Sinds 2006 biedt Begeleid Wonen in Eindhoven deze combinatie van wonen en begeleiding aan. Wij beschikken over meerdere woningen waar jongeren zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen.

De begeleiding wordt gefinancierd door bijvoorbeeld de Wmo en de Wlz. De gebruikerskosten van de woning (huur, gas, water, licht etc.) dienen betaald te worden door de jongeren zelf. Middelen hiervoor kunnen zijn; inkomsten vanuit werk en/of ondersteuning vanuit het netwerk, een studiefinanciering of een uitkering.

Generaal Cronjéstraat 1A Eindhoven • tel: 040 256 60 33www.woonbegeleiding.com