Voorpagina Voorwoord De Schakels Begeleid Wonen en Ambulante Hulpverlening Maatschappelijk werk - Sociale Kaart Ede Regelingen voor lage inkomens - Geldzorgen? Wees er op tijd bij Schuldhulpmaatje Ede Eleos Malkander - Cultura Malkander Goed gevoed, of ondervoed? 's Heeren Loo Cultura Stadspoort - Buurthuizen Cultura Mantelzorgers - Langer thuis blijven wonen Vilente Maanderzand - Schuldhulpmaatje Het Maanderzand Vilente - RIBW Arnhem & Veluwe Vallei RIBW Arnhem & Veluwe Vallei Eefke Thuishulp - Stimenz Eefke Thuishulp Opella - Eleos Opella
in de gemeente EDE

Wat als het niet goed met je gaat?

Iedereen komt in zijn of haar leven moeilijke dingen tegen. Meestal kunt u uw problemen zelf oplossen, of met hulp van uw familie of vrienden. Erover praten met mensen in uw eigen omgeving helpt vaak, maar is niet altijd mogelijk of voldoende. Als dat zo is, praat er dan over met uw huisarts of met maatschappelijk werk Ede.

Maatschappelijk werk Ede

“Wij helpen u bij allerlei onderwerpen zoals relaties, rouw en verlies, mantelzorg, eenzaamheid, financiën, vragen rond huisvesting, werk en contacten met instanties”, vertelt Margreet Kingma (maatschappelijk werker). “Samen met u zoeken we naar mogelijkheden om uw situatie te verbeteren.

Daarbij kijken we niet alleen naar uw problemen, maar ook naar uw mogelijkheden. Daar zit vaak het begin van de oplossing.”

U kunt gratis en zonder verwijzing terecht bij de maatschappelijk werkers van Stimenz en Opella. Bel dan naar 088 784 62 06. Dit kan op werkdagen tussen 9:00 en 12:00 uur. Of kijk op www.opella.nl/maatschappelijk-werk-ede

Ondersteuning via de huisarts

Soms krijgt u ook lichamelijke klachten doordat u zorgen of problemen hebt. Denk aan slecht slapen, concentratieproblemen, vermoeidheid, rug-, schouder-, nek- of hoofdpijn. Dan is medicatie vaak niet de oplossing, maar is er meer tijd nodig om te onderzoeken waar u mee geholpen bent. Soms kan de praktijkondersteuner van de huisarts dat doen en soms kunt u dat beter met een sociaal werker doen.


Sociale Kaart Ede voor informatie, hulp en activiteiten

Heeft u hulp, zorg of advies nodig? Veel informatie vindt u via de Sociale Kaart Ede. De sociale kaart geeft een overzicht van organisaties die hulp, zorg en advies bieden in de gemeente. Ook vindt u hier verschillende activiteiten die worden georganiseerd bij u in de buurt.

U vindt de Sociale Kaart Ede via socialekaart.ede.nl (zonder www). De website geeft u veel informatie over verschillende onderwerpen

Denk bijvoorbeeld aan vrijwilligerswerk, opvoeding, geld, zorg en ondersteuning. Naast informatie geeft de website u ook zicht op alle organisaties die op sociaal gebied in Ede actief zijn. U vindt er bijvoorbeeld een tandarts, thuiszorgorganisatie, activiteitencentrum of psycholoog.

Eenvoudig zoeken

Op de website kunt u makkelijk de juiste informatie of organisatie vinden. U kunt zoeken op een kaart naar iets bij u in de buurt, maar ook kiezen voor een thema.

Op de eerste pagina vindt u tien knoppen, allemaal met een eigen onderwerp. Er is ook een relatiewijzer waarop u alle informatie vindt over relaties en scheiden.

Op de Sociale Kaart Ede vindt u ook een agenda met allerlei activiteiten bij u in de buurt. Denk bijvoorbeeld aan de cursussen van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) en activiteiten van het buurtcentrum of de scouting.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: