Voorpagina Voorwoord De Schakels Begeleid Wonen en Ambulante Hulpverlening Maatschappelijk werk - Sociale Kaart Ede Regelingen voor lage inkomens - Geldzorgen? Wees er op tijd bij Schuldhulpmaatje Ede Eleos Malkander - Cultura Malkander Goed gevoed, of ondervoed? 's Heeren Loo Cultura Stadspoort - Buurthuizen Cultura Mantelzorgers - Langer thuis blijven wonen Vilente Maanderzand - Schuldhulpmaatje Het Maanderzand Vilente - RIBW Arnhem & Veluwe Vallei RIBW Arnhem & Veluwe Vallei Eefke Thuishulp - Stimenz Eefke Thuishulp Opella - Eleos Opella
in de gemeente EDE

Een buurt-, wijk- of dorpshuis om elkaar te ontmoeten

In een buurt-, wijk- of dorpshuis is er ruimte voor ontmoetingen en leuke activiteiten. Dit verbindt mensen met elkaar. Marinka de Heer, sociaal maatschappelijk programmeur bij Cultura Stadspoort, vertelt over hun ‘Huiskamer van de Stad’.

“Cultura Stadspoort is niet alleen een bibliotheek. Het is ook een ontmoetingsplek waar jong en oud al jaren komen voor leuke activiteiten, om te werken, te studeren en elkaar te ontmoeten. Wij noemen Cultura Stadspoort ook wel Huiskamer van de Stad. Het is een mooie, centrale plek midden in het winkelcentrum Stadspoort. Aan de ene kant van de passage is er ruimte voor kinderen om te lezen en te spelen. De andere kant is ingericht op volwassenen. Die heeft een mooie selectie boeken, tijdschriften, pc’s, een keuken en twee activiteitenruimtes. Overal staan tafels en lekkere zitjes voor een echte huiskamersfeer.”


Wat is er allemaal te doen?

“Onze huiskamer in de bibliotheek is een plek waar iedereen zich thuis voelt en kan opladen. Dit kan zijn omdat je op zoek bent naar een rustige plek om de krant te lezen of om te studeren. Om te dwalen tussen je favoriete boeken of om je kinderen de wereld van verhalen te laten ontdekken. Tot je 18e ben je gratis lid! Voor jonge lezers is er een BoekStart- en voorleesochtend. Na school zijn er veel kinderen te vinden bij Studio Tech en de knutselmiddag. Het mooie is dat al deze activiteiten gratis zijn met een open inloop.

Activiteiten zoals de koffieochtend, open maaltijd en spelletjes nodigen je uit om te komen en te blijven. Voor vragen over digitale zaken is er het IDO (Informatiepunt Digitale Overheid).

Je kunt ook zelf oefenen met een gratis computercursus. Voor vragen over wonen en leven, kan je terecht bij het inloopspreekuur van Woonstede. Als je graag creatief bezig bent, ben je van harte welkom om deel te nemen aan activiteiten zoals haken, knutselen, schilderen en tekenen. Zoek je meer verdieping? De leesclub en studiekring zoeken nog nieuwe leden!”

Wat maakt Cultura Stadspoort uniek?

“Wat bijzonder is, is het grote aantal sociale en culturele activiteiten dat is opgezet door buurtbewoners zelf. Wij zijn trots op onze samenwerking met verschillende organisaties en onze sterke ondersteuning van de initiatieven van buurtbewoners. Zelf een goed idee? Laat het ons weten.”

Waarom raadt u mensen aan om Cultura Stadspoort te bezoeken?

"De warme gastvrijheid en unieke sfeer van onze huiskamer is het beste om ter plekke te ervaren. Combineer het bijvoorbeeld met een tripje naar winkelcentrum Stadspoort of de markt. Of je nu jong bent of jong van geest, er valt voor iedereen iets te beleven, te leren en te doen. Van 0 tot 100 jaar. Onze deuren staan open, ervaar het zelf!"

Contactgegevens Buurthuizen

‘t Laag

Gebouw Collage - Kierkamperweg
Bennekom - 0318 418854
[email protected]
hetlaagbennekom.nl

De Broek-Akker

Van Sint Pieter 41
Bennekom - 0318 415058
[email protected] 

Het Kulturhus

Dorpsplein 1
Wekerom - 0318 462044
[email protected] 
kulturhuswekerom.nl

De Aanloop

Sportlaan 5
Otterlo - 0318 592246
[email protected]
www.dorpshuisotterlo.nl

SSCVL De Schakel

Schaepmanstraat 58
Lunteren - 0318 482485
[email protected]

het Westhoffhuis

Dorpstraat 28
Lunteren - 0318 482992
[email protected]
lunterenaktief.nl

De Zicht

Marktplein 10
Ederveen - 0318 571063
[email protected]
dorpshuisederveen.nl

Het Kernhuis

Parkrand 60
Ede - 0318 633016
[email protected]
hetkernhuis.nl

De Velder

Munnikenhof 17
Ede - 0318 625507
[email protected]
develder.nl

De Kolk

Schaapsweg 7A
Ede - 0318 612022
[email protected]
dekolkede.nl

De Meerpaal

Industrielaan 1
Ede - 0318 630514
[email protected]
meerpaalede.nl

De Stadspoort

Stadspoort 27
Ede - 0318 672800
[email protected]

De Hooge Valk

Hoge Valkseweg 52A
Ede - 0651189598
[email protected]
dehoogevalk.nl

Ericahorst

Proosdijerveldweg 55
Ede - 0318 615483
[email protected]

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: