Voorpagina Voorwoord De Schakels Begeleid Wonen en Ambulante Hulpverlening Maatschappelijk werk - Sociale Kaart Ede Regelingen voor lage inkomens - Geldzorgen? Wees er op tijd bij Schuldhulpmaatje Ede Eleos Malkander - Cultura Malkander Goed gevoed, of ondervoed? 's Heeren Loo Cultura Stadspoort - Buurthuizen Cultura Mantelzorgers - Langer thuis blijven wonen Vilente Maanderzand - Schuldhulpmaatje Het Maanderzand Vilente - RIBW Arnhem & Veluwe Vallei RIBW Arnhem & Veluwe Vallei Eefke Thuishulp - Stimenz Eefke Thuishulp Opella - Eleos Opella
in de gemeente EDE

Het informatief huisbezoek 75+

Een goed gesprek

Tijdig voorbereid op de toekomst 

Nu nadenken over later. Dat is het uitgangspunt van het Informatief huisbezoek 75+. Weten wat er kan, waar u rekening mee moet houden en wat u zelf kunt regelen. Ook als u nog vitaal bent is het Informatief huisbezoek 75+ een goed moment om even stil te staan bij de toekomst. Iedereen van 75 jaar en ouder in de gemeente Ede kan zich aanmelden voor dit huisbezoek.

Een vertrouwelijk gesprek 

Een vrijwilliger komt op bezoek en bespreekt samen met u een vragenlijst, zoals: ‘Hoe gaat het met u?’ en ‘Woont u nog fijn?’ ‘Heeft u sociale contacten?’, ‘Voelt u zich veilig en bent u gezond?’ ‘Zijn de financiën geregeld als er iets met u gebeurt?’ De vrijwilliger helpt, daar waar nodig, de weg te vinden naar ondersteuning en voorzieningen.  

Vragen en/of hulp nodig? 

Denk aan bijvoorbeeld contacten dicht(er) bij huis opdoen, het vinden van een nieuwe activiteit, aanpassingen aan de woning of verhuizen. Waar kunt u terecht met levensvragen? Heeft u hulp nodig, dan kan de vrijwilliger een sociaal werker van Malkander inschakelen, of u in contact brengen met andere organisaties in de gemeente Ede, zoals de Wmo of Woonstede.  

Informatiegids Welzijn 75+ 

Tijdens het bezoek ontvangt u een handige informatiegids voor 75-plussers, om te bewaren. De gids biedt een overzicht van de organisaties in Ede die u kunnen helpen bij zo lang mogelijk gezond, veilig, vitaal en zelfstandig ouder worden. 

Welzijn voor iedereen

U kunt met uw vragen terecht bij Malkander, dé welzijnsorganisatie in de gemeente Ede. Heeft u vragen over mantelzorg, activiteiten in uw wijk of dorp, vrijwilligerswerk of wilt u informatie over het langer zelfstandig blijven wonen, een huisbezoek 75+ of gids aanvragen? Bel met 0318-208 080 of stuur een e-mail naar [email protected] of kijk op www.malkander-ede.nl.

Kunst & Koken

Voor meiden tussen de 14 en 16 jaar oud

Malkander en Cultura Ede slaan de handen ineen en lanceren het project Kunst en Koken: speciaal voor meiden met verschillende achtergronden tussen de 14 en 16 jaar oud die behoefte hebben aan nieuwe ontmoetingen en het samen ondernemen van leuke, laagdrempelige, activiteiten.

Behoefte vanuit de doelgroep

Nisrine Bouyazidan, jongerenwerker bij Malkander, merkte tijdens huiswerkbegeleiding dat er behoefte was aan meer gezamenlijke activiteiten. ‘’Ik hielp de meiden bij hun huiswerk, dat was altijd leuk en gezellig. Op een gegeven moment kwam de vraag of we ook gewoon leuke dingen konden doen. Voor deze meiden is het lastig om een plek te vinden waar ze samen kunnen zijn. Zo ontstond het idee voor Kunst & Koken.’’

Wekelijkse club vol gezelligheid

‘’Er zijn nu 4 weken voorbij en de groep is gegroeid van 6 naar 13 meiden. We koken om de week iets vanuit een thema. Dit kan een land zijn, maar ook een seizoen of festiviteit. En vooraf doen we een workshop, deze wordt verzorgd door Cultura. We hebben al gedanst en een familieportret gemaakt. Door samen bezig te zijn, ontstaan er mooie gesprekken en verbindingen’’, aldus Nisrine.

Iedereen is welkom

Alle meiden tussen de 14 en 16 jaar oud zijn welkom om deel te nemen aan Kunst en Koken. Nisrine: ‘’Het is een groot succes, maar belangrijker nog: iedereen mag meedoen. We zitten bij buurthuis de Ericahorst, aan de Proosdijerveldweg in Ede. Iedere woensdag in de oneven weken, van 16.00 tot 18.30 uur, mag je aansluiten. Deelname is gratis en vrijblijvend!’’

Kunst & Koken wordt mede mogelijk gemaakt door de Impulsregeling Jongeren Cultuur van de gemeente Ede.

Tijdens de workshop ‘Zelfportret maken’ met een tekendocent vanuit Cultura.

Welzijn voor iedereen

Nisrine Bouyazidan | Malkander Ede | [email protected] Eline Roordink | Cultura Ede | [email protected]
www.cultura-ede.nl

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: