Voorpagina Voorwoord De Schakels Begeleid Wonen en Ambulante Hulpverlening Maatschappelijk werk - Sociale Kaart Ede Regelingen voor lage inkomens - Geldzorgen? Wees er op tijd bij Schuldhulpmaatje Ede Eleos Malkander - Cultura Malkander Goed gevoed, of ondervoed? 's Heeren Loo Cultura Stadspoort - Buurthuizen Cultura Mantelzorgers - Langer thuis blijven wonen Vilente Maanderzand - Schuldhulpmaatje Het Maanderzand Vilente - RIBW Arnhem & Veluwe Vallei RIBW Arnhem & Veluwe Vallei Eefke Thuishulp - Stimenz Eefke Thuishulp Opella - Eleos Opella
in de gemeente EDE

Een groot stuk zelfstandigheid behouden in eigen omgeving

In een wereld waar drukke schema’s en hectische levens de norm zijn geworden, is er een organisatie in Ede die zich inzet om de inwoners van Ede te helpen bij het huishouden: Eefke Thuishulp.

In het hart van deze waardevolle dienstverlening staan Marianne en Deborah, twee coördinatoren die al vele jaren met liefde en toewijding hun vak uitoefenen.

Marianne vertelt: “Eefke Thuishulp is meer dan zomaar een zorgorganisatie; het is een organisatie die zich inzet om de inwoners te ondersteunen en te helpen in hun zelfredzaamheid. Het draait allemaal om de hulpbehoevende inwoners, en wij begrijpen dit als geen ander. Samen met de huishoudelijke hulpen zorgen we ervoor dat onze cliënten de beste ondersteuning ontvangen.


Deborah vult aan: “Ons team uit Ede beschikt over veel ervaring en we zijn daarmee experts op het gebied van huishoudelijke hulp. We hebben een schat aan kennis en vaardigheden opgebouwd. Het is onze passie en betrokkenheid die ons onderscheidt. We gaan verder dan alleen het uitvoeren van taken; we bieden een luisterend oor, een vriendelijk woord en een helpende hand aan degenen die het nodig hebben. We werken samen met de cliënten en zorgen ervoor dat de hulp op maat wordt geleverd.”

De collega’s van Eefke Thuishulp en haar toegewijde coördinatoren staan klaar om de inwoners van Ede te ondersteunen, met als doel een betere kwaliteit van leven en een gevoel van welzijn te bieden aan iedereen die hun diensten nodig heeft.

meer informatie?

Kijk voor meer informatie op www.eefke.nl.

Onafhankelijk en kosteloos informatie, advies en ondersteuning bij vragen over zorg

De regels rondom zorg zijn moeilijk. Er is veel mogelijk, maar je moet wel weten waar je moet zijn. Onafhankelijke inwonersondersteuning Ede van Stimenz helpt hierbij. Wij zijn onafhankelijk. Dit betekent dat wij geen indicaties afgeven of zorgaanbieder zijn. Wij kunnen daarom meedenken wat de inwoner nodig heeft en hoe dit georganiseerd kan worden.

Al diverse inwoners weten de weg te vinden naar de inwonersondersteuning. Zo ook Adrie (79 jaar) uit Ede. Zijn vrouw is een jaar geleden overleden en zijn dochter maakt zich zorgen. Ze ziet dat Adrie het niet meer zo goed redt. Hij heeft zowel verzorging als praktische hulp nodig.

Samen met de inwonersondersteuner kijkt Adrie wat er voor hem nodig is. Ze maken samen een plan. Thuiszorg wordt ingeschakeld voor persoonlijke verzorging en via de Wmo komt de huishoudelijke hulp. De buren helpen met het uitlaten van het hondje. Daarnaast wordt ook gekeken naar zijn sociale contacten. Adrie gaat nu één keer in de week fietsen en drinkt soms koffie in het buurthuis.

Waar kunnen wij u bij helpen?

Wij helpen u bij het vinden van antwoorden op vragen die met zorg te maken hebben, zoals:

  • Het uitleggen hoe sommige wetten en regels werken
  • Ondersteunen bij een aanvraag voor een voorziening
  • De vragen en wensen op een rij te zetten
  • Helpen met de voorbereiding van een gesprek
  • Meegaan naar een gesprek

meer informatie?

Kijk voor meer informatie op stimenz.nl/inwonersonder­steuningede

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: