Voorpagina Voorwoord Het Gasthuis Millingen aan de Rijn Sociaal Team - Kansrijke Start Kindercentrum Domino Bewegen! Lekker in de frisse buitenlucht Daad Notarissen AutoMaatje - Mantelzorg webapp Kalorama Kennisloket Thuis - De wijk-GGD Bureau Sim Wegwijzer onbegrepen gedrag Bibliotheek Gelderland Zuid Bibliotheek - Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Nederland ZZG Zorggroep Fysiotherapie Millingen- Chatten met de psycholoog Forte Welzijn Forte Welzijn Berg en Dal
in de gemeente Berg en Dal

Vervoer voor iedereen! Automaatje Berg en Dal

Nog voor de zomer start in onze gemeente een nieuwe vrijwillige vervoersdienst. Een aanvulling op de al bestaande vervoersdiensten in Millingen, Ooij en Berg en Dal. De nieuwe vervoersdienst gaat werken met het landelijke systeem Automaatje van de ANWB. Forte Welzijn neemt de coördinatie voor haar rekening.

Houd de lokale media in de gaten voor de precieze start van de vervoersdienst! We zoeken nog vrijwillige chauffeurs. Dus heeft u wat tijd over voor deze leuke activiteit? Neem dan contact op met [email protected].

Als u geen vervoer heeft

In onze gemeente zijn veel mensen die geen gebruik kunnen maken van het ‘gewone’ vervoer. Niet iedereen kan een bushalte op een gemakkelijke manier bereiken. Of heeft familie of vrienden in de buurt die kunnen rijden. Dan is het fijn als een vrijwilliger u tegen een kleine vergoeding van uw huis naar uw afspraak brengt. Bijvoorbeeld naar de huisarts, de supermarkt of de sportvereniging. En u heeft zo een gezellig maatje voor onderweg!

Op afspraak

In een aantal dorpen in de polder is het vrijwillige vervoer goed geregeld. Bij de Stichting Welzijn Ouderen Millingen aan de Rijn (SWOM), de klussendienst in Ooij en de Toek Toek in Berg en Dal kunt u een afspraak maken met een vrijwilliger die u op een afgesproken tijd vervoert.

Aanvulling

In de dorpen Beek, Groesbeek, De Horst, Breedeweg en Heilig Landstichting was het vrijwillige vervoer nog niet geregeld. Daarom heeft de gemeente Forte Welzijn gevraagd om een nieuwe vervoersdienst op te zetten. De vervoersdienst komt niet in de plaats van de bestaande vervoersdiensten, maar is een aanvulling.

 

Alle informatie over mantelzorg met de webapp snel op uw telefoon of tablet!

Mantelzorg Berg en Dal heeft een nieuwe website die heel makkelijk leest op uw telefoon of tablet. Zet de webapp op uw telefoon of tablet. Dan heeft u alle informatie snel bij de hand.

Via de webapp ziet u veel lokale en landelijke informatie. Maar u kunt via de webapp bijvoorbeeld ook een oproep doen voor hulp bij u thuis. Of een eigen netwerk inrichten waarbinnen u familie, vrienden, kennissen of zorgaanbieders uitnodigt voor een gezamenlijke agenda.

Hoe zet u de webapp op uw telefoon of tablet?

Ga op uw telefoon of tablet naar www.mantelzorgbergendal.nl. Klik op de oranje knop bovenaan de pagina. Na het downloaden is de webapp gelijk klaar voor gebruik. Heeft u een iPhone of iPad? Dan staat in het oranje vlak welke twee stappen u moet doorlopen.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: