Voorpagina Voorwoord Het Gasthuis Millingen aan de Rijn Sociaal Team - Kansrijke Start Kindercentrum Domino Bewegen! Lekker in de frisse buitenlucht Daad Notarissen AutoMaatje - Mantelzorg webapp Kalorama Kennisloket Thuis - De wijk-GGD Bureau Sim Wegwijzer onbegrepen gedrag Bibliotheek Gelderland Zuid Bibliotheek - Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Nederland ZZG Zorggroep Fysiotherapie Millingen- Chatten met de psycholoog Forte Welzijn Forte Welzijn Berg en Dal
in de gemeente Berg en Dal

Jong of ouder met ideeën en vragen

Forte Welzijn is niet meer weg te denken uit het straatbeeld van de gemeente Berg en Dal. Zo zijn ze te vinden in de wijken en bij inlopen. Of het nu gaat om het koppelen van een vrijwilliger, ondersteuning bij je gezin, het contact met jongeren en buurtbewoners of ideeën voor een leuke activiteit of initiatief. De inwoners uit de gemeente Berg en Dal kunnen met vrijwel al hun vragen terecht bij Forte.

Ideeën uit de wijk

Misschien heb je haar al eens gezien: Petra Kregting, opbouwwerker van Forte. Zij loopt en fietst dagelijks door de wijken van gemeente Berg en Dal en vraagt bewoners over het leven en wonen in de wijk. “Soms vertellen mensen dat ze iets missen in de wijk of dat ze iets willen veranderen. Ik zorg dat ze in contact komen met andere buurtbewoners en organisaties die hen kunnen helpen. Zo kwam een inwoner naar mij toe met een idee. Hij wilde van de stenen af en meer groen in de wijk. Samen met hem hebben we de andere buurtbewoners enthousiast gemaakt. Verder heb ik hem ondersteund met het zoeken van financiering. Doordat ik contact heb met de gemeente en Oosterpoort is het voor mij makkelijk schakelen om te bespreken wat wel of niet kan”, aldus Petra.

Maak je je zorgen om bijvoorbeeld je buurvrouw? Ook dan staan de opbouwwerkers klaar. Doordat ze zowel jouw buren als bijvoorbeeld een woonconsulent of zorgorganisatie kennen, weten ze bij wie ze moeten zijn voor verdere hulp. Benieuwd wat de opbouwwerkers voor jou kunnen doen? Bel dan naar 085 040 60 66.

Petra Kregting,
opbouwwerker Forte

Fleur Buijs,
jongerenwerker Forte

Jongeren

Of het nu gaat om een referentie voor werk, meegaan met een oudergesprek op school of advies over een vervolgopleiding. De jongerenwerkers helpen graag hierbij.

Zij zetten zich in voor jongeren van 12-23 jaar. Ze ontmoeten de jongeren onder andere op straat, school en andere ontmoetingsplekken. “Door contact met elkaar te hebben op momenten dat het goed gaat, bouw je een band op en weten ze mij ook te vinden voor bijvoorbeeld vragen over relaties, financiën of gewoon een luisterend oor”, vertelt Fleur Buijs, jongerenwerker bij Forte. Het jongerenwerk maakt jongeren enthousiast om zelf activiteiten te organiseren.

Wil je contact met Fleur? Bel dan naar 06 12 42 71 54 of 085 040 60 66 voor de andere jongerenwerkers van Forte.

Forte Welzijn – Atelierweg 12 – 6562 AS Groesbeek

(085) 040 60 66[email protected]
www.fortewelzijn.nl

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: