Voorpagina Voorwoord Het Gasthuis Millingen aan de Rijn Sociaal Team - Kansrijke Start Kindercentrum Domino Bewegen! Lekker in de frisse buitenlucht Daad Notarissen AutoMaatje - Mantelzorg webapp Kalorama Kennisloket Thuis - De wijk-GGD Bureau Sim Wegwijzer onbegrepen gedrag Bibliotheek Gelderland Zuid Bibliotheek - Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Nederland ZZG Zorggroep Fysiotherapie Millingen- Chatten met de psycholoog Forte Welzijn Forte Welzijn Berg en Dal
in de gemeente Berg en Dal

Een gezond evenwicht

Mens sana in corpore sano. Dat betekent ‘Een gezonde geest in een gezond lichaam’. Het is een oude tekst van de Romeinse dichter Juvenalis. Voor mij heeft deze zin ook nu nog veel betekenis. Niet dat u alleen een gezonde geest kunt hebben in een gezond lichaam. Of andersom. Wel dat het voor ons allemaal belangrijk is om goed te zorgen voor zowel ons lichaam als onze geest. En te zorgen dat beide in evenwicht zijn. Lekker bewegen helpt daarbij.

Wist u dat de natuur een positief effect heeft op uw gezondheid? Mensen die veel tijd in de natuur doorbrengen, zijn vaak gezonder en voelen zich beter. En gelukkig wonen wij in een prachtige gemeente met heel veel natuur. Waar u gratis en voor niets volop van kunt genieten. Wist u dat uw hartslag, bloeddruk en spierspanning al binnen drie minuten dalen in een natuurrijke omgeving?

Dus ga naar buiten! Op pagina 7 ziet u zes leuke voorbeelden van plekken in onze gemeente waar u heerlijk in de buitenlucht kunt bewegen. Meestal nog gratis ook.

We willen natuurlijk ook dat onze jeugd gezond en veilig kan opgroeien. Daarom doet onze gemeente mee aan het landelijk programma Kansrijke Start. Omdat de eerste 1000 dagen in een kinderleven zo belangrijk zijn voor een goede start in het leven. U leest hier meer over op pagina 5.

Heeft u geen eigen vervoer, bent u niet zo mobiel, maar wilt u er toch op uit? Bijvoorbeeld naar een kennis, de dokter of de bibliotheek? Dan kunt u binnen onze gemeente gebruik maken van vrijwillige vervoersdiensten. Binnenkort krijgen we er een nieuwe bij: Automaatje! Op pagina 8 leest u hier meer over.

Irma van de Scheur

En verder leest u in deze krant onder andere over hoe we binnen de gemeente onze mantelzorgers ondersteunen, waar ouderen terecht kunnen met vragen over langdurige zorg, of wat de wijk-GGD doet in onze gemeente.

Veel leesplezier!

Irma van de Scheur
Wethouder

Colofon

Concept en realisatie
I: www.ettmedia.nl
T: 050 313 76 00
@ETTMedia

I: www.skitter.nl
T: 050 750 15 91

Met medewerking van de gemeente Berg en Dal.

Teksten en redactie
&Teksten in samenwerking met de in de redactie genoemde organisaties.

Vormgeving
Skitter, Groningen

Maart 2023

Overname van artikelen is alleen toegestaan mits ETT Media hier toestemming voor heeft gegeven. ETT Media is niet aansprakelijk voor fouten en/of omissies in deze krant

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: