Voorpagina Voorwoord Het Gasthuis Millingen aan de Rijn Sociaal Team - Kansrijke Start Kindercentrum Domino Bewegen! Lekker in de frisse buitenlucht Daad Notarissen AutoMaatje - Mantelzorg webapp Kalorama Kennisloket Thuis - De wijk-GGD Bureau Sim Wegwijzer onbegrepen gedrag Bibliotheek Gelderland Zuid Bibliotheek - Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Nederland ZZG Zorggroep Fysiotherapie Millingen- Chatten met de psycholoog Forte Welzijn Forte Welzijn Berg en Dal
in de gemeente Berg en Dal

Beweegtuin Ooij

Bewegen! Lekker in de frisse buitenlucht

Moet u lid zijn van een vereniging of van een sportschool om te bewegen? Nee, natuurlijk niet! U kunt op allerlei manieren lekker bewegen. Thuis, maar ook buiten. Natuurlijk kunt u fietsen of hardlopen door onze mooie gemeente. Maar bent u daar wat minder van? Geen probleem. Hieronder staan zes voorbeelden waar en hoe u in de gemeente buiten kunt bewegen. Allemaal gestart door inwoners, voor inwoners! We doen het samen.

Beweegpark, Ooij

Bij dorpshuis De Sprong ligt naast het Eendengat een beweegpark. Er staan meerdere toestellen zodat u verschillende oefeningen kunt doen. Er kan gesport worden op verschillende niveaus.

Dit kunt u alleen doen, maar er wordt ook gezamenlijk gesport. Dit is altijd op de woensdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur. Er is dan een trainer aanwezig. Na het gezamenlijke sporten wordt er koffie en thee gedronken in De Sprong.

Beweegroute ’t Kekerommetje, Kekerdom

Met ’t Kekerommetje traint u uw balans, uithoudingsvermogen en kracht. Kies een route en volg de bordjes.

’t Kekerommetje start bij het Kulturhus in Kekerdom. Er zijn drie routes beschikbaar, variërend in lengte en zwaarte. Voor de oefeningen maakt u gebruik van straatmeubilair. Er staan op verschillende plekken bordjes met uitleg over de oefeningen. De kortste route duurt een half uur. De lange route duurt een uur en heeft 25 oefeningen.

Poëziepad, Berg en Dal

In het dorp Berg en Dal is er een wandeling met bankjes en poëzie. Helemaal leuk voor mensen die willen bewegen en geïnteresseerd zijn in poëzie.

Bij negen bankjes staan poëzieborden. Ideaal aan deze route is dat u genoeg kunt rusten met al die bankjes. Iedereen kan de route lopen. De route is ongeveer zeven kilometer. Een mooi startpunt is dorpshuis Kerstendal. Meer informatie vindt u op www.bergendal.nl/poeziepad.

Sportief wandelen 50+ in Heilig Landstichting

In Heilig Landstichting kunt u op dinsdagen tussen 10.30 en 11.45 uur meelopen met een groep wandelaars, samen met een beweegcoach. Sportief wandelen is wandelen in stevig tempo. U werkt aan uw conditie. Tussendoor doet u nog spierversterkende oefeningen.

Vereniging 50+ organiseert deze activiteit. Meedoen kost geld. De wandeling begint bij dorpshuis De Bosduivel. Wilt u meer informatie? Kijk op de website van dorpsvereniging Heilig Landstichting.

Beweegtuin Millingen a/d Rijn

In Millingen aan de Rijn wordt elke woensdag van 14.30 tot 15.30 uur en elke donderdag van 10.00 tot 11.00 uur gesport in de beweegtuin op sportpark De Hove. De toegang is gratis.

Tijdens de trainingen zijn er trainers aanwezig die de deelnemers helpen.

Beweegpark de Treffers, Groesbeek

Op Sportpark Zuid in Groesbeek is een beweegpark. Het bestaat uit een Milon-Circle en een looproute. Een Milon-Circle zijn acht oefeningen in een cirkel die u achter elkaar kunt uitvoeren zodat u alle spiergroepen traint. De looproute is ongeveer 300 meter lang. Iedereen kan hier voor zichzelf sporten! U hoeft niks te betalen.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: