Voorpagina Voorwoord Week van de Gezondheid Point O Zorg BV Interview met Machteld Huber Aan de slag met het spinnenwebmodel ZZG Zorggroep Wijchen De kracht van groen Stichting Wijchen Gezond - WMO-raad Wijchen Sociaal Team Wijchen Eet je gezond!(?) Makkelijk meer bewegen Voor iedereen die wil wandelen Wie zorgt er voor jou als mantelzorger? Leren over positieve gezondheid

Loop bij ons binnen!

Voor vragen of advies kun je altijd terecht op het inloopspreekuur van het Sociaal Team. Hier kun je elke ochtend binnenlopen tussen 9.00 uur en 12.30 uur.

*Er zijn twee inlooppunten:

  • in ’t Mozaïek: Campuslaan 6 in Wijchen
  • in Het Noorderlicht: Roerdompstraat 76 in Wijchen

José Broekman is medewerker bij het inloopspreekuur. “Je bent hier welkom en je bent niet tot last”, vertelt ze iedereen die binnenkomt. “Dat gevoel willen we uitstralen bij de Inloop van het Sociaal Team Wijchen. Samen met mijn collega’s zorg ik dat iedere Wijchenaar met een vraag zonder afspraak bij ons terecht kan: vijf dagen per week van ’s ochtends 9 uur tot ’s middags half 1 in ‘t Mozaïek en bij het Noorderlicht.” *

Wat we hier doen? We luisteren eerst goed naar je vraag. Voor sommige mensen is dat al genoeg. Even iemand zien en een luisterend oor. Mensen komen hier soms opgelaten, verdrietig of boos binnen. Als zij weggaan, zie ik soms hoe opgelucht ze zijn. Zo zie je maar, een kop koffie en een luisterend oor helpen vaak al!

Maar soms is er meer nodig. Ben je hier net komen wonen en voel je je eenzaam? Dan kijk ik bijvoorbeeld met jou welke mogelijkheden er in jouw woonwijk zijn. Ben je mantelzorger en vind je het te zwaar worden? Wordt je kind gepest? Vraagt je scheiding veel van jou en de kinderen? Heb je moeite met lopen en wil je toch naar buiten? Geen enkele vraag is voor ons te gek. We staan voor iedereen klaar.

Achter onze inloopmedewerkers staat een heel team van beroepskrachten die met jou naar de beste oplossing kijken. José Broekman: “Soms flitst er door me heen: als ik haar nu naar huis laat gaan, dan gaat het fout. In zo’n geval haal ik er meteen iemand bij. In andere gevallen vraag ik een collega om een afspraak te maken voor een vervolggesprek.”

“Ik vind het mooi dat steeds meer organisaties en mensen in Wijchen ons weten te vinden”, sluit José haar verhaal af. “Zo verwijzen huisartsen steeds vaker naar ons door. En laat Vluchtelingenwerk aan vluchtelingen weten dat wij er zijn. Ja, onze inloop is echt hét gezicht van het Sociaal Team.’’

Wat is het Sociaal Team Wijchen?

Iedereen wil gezond en zelfstandig leven, wonen en werken. Maar soms lukt dat (even) niet. Dan staat het Sociaal Team voor jou klaar!

In het Sociaal Team werken beroepskrachten van verschillende organisaties op het gebied van welzijn, zorg en gezondheid. Zij helpen je met praktische oplossingen als het (even) tegen zit. Of als je er zelf niet uit komt. Als het nodig is, kunnen zij professionele hulp inzetten. Zij regelen ook de toegang tot zorg in de gemeente Wijchen.

Waarvoor kun je bij het Sociaal Team terecht?
Hieronder staan een aantal voorbeelden.
“Hoe ga ik om met de driftbuien van mijn peuter?”
“Mijn ouders gaan scheiden.”
“Ik heb moeite met lopen, maar wil niet thuis blijven zitten.”
“Kan mijn partner met dementie thuis blijven wonen?”
“Ik ben mantelzorger, maar het wordt erg zwaar.”
“Ik ben nieuw in de buurt. Hoe leer ik mensen kennen?”
“Ik zit gewoon niet lekker in m’n vel.”

Online aanvragen

Een aantal zaken kunt u ook online aanvragen bij het Sociaal Team. Daarbij kun je denken aan:

  • mantelzorgwaardering
  • gehandicaptenparkeerkaart
  • gehandicaptenparkeerplaats

Meer weten? Ga naar wijchen.nl

Hoe bereik ik het Sociaal Team?

Het Sociaal Team is op werkdagen van 9.00 tot 15.00 uur bereikbaar via
(088) 432 74 32. Of stuur een e-mail naar [email protected]

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: