Voorpagina Voorwoord Apetito Schiedam De bibliotheek helpt je op weg De Bibliotheek Schiedam Stoed en Seniorenwelzijn - ROGplus Seniorenwelzijn ROGplus Eenzaamheid onder jongeren Stroomopwaarts Argos Zorggroep Argos Schiedam Maassluis Schiedam, samen sterker De Drie Notenboomen Stichting Aanzet - Minters Stichting Aanzet Minters Woonplus Woonplus Schiedam Centrum voor Jeugd en Gezin Rijnmond CJG Rijnmond Week van het geluk Welkom bij DOCK
informatiekrant rondom zorg en ondersteuning

Mitchell en Lisa

Doorgroeien van Verzorgende IG naar HBO-V

Werken in de ouderenzorg is niet saai of grijs, maar vol kleur. Vol kansen, vol vernieuwing. Waar jij er echt toe doet en het verschil maakt. Wat dat in de praktijk betekent? We vroegen het aan Mitchell, die bij Argos Zorggroep doorgroeide van Verzorgende IG tot HBO Verpleegkundige en Lisa, die haar vaste plek vond in het verpleeghuis tijdens haar stage.

Mitchell

Sinds Mitchell als Verzorgende IG bij Argos Zorggroep ging werken, maakte hij een enorme groei door. “Ik mocht al snel starten met de opleiding Verpleegkunde en ben nu bezig met mijn HBO-V opleiding. Dat is het voordeel van Argos Zorggroep; door het brede aanbod van vacatures en opleidingen is er altijd ruimte voor ontwikkeling.” Nieuwe stappen maken, dingen uitproberen, het ligt Mitchell wel. “Onze huizen zitten vol innovaties om de zorg beter te maken. Dat soort ontwikkelingen geven weer nieuwe uitdagingen die ik heel interessant vind. Zodra je dit laat weten, krijg je alle kansen om verder te groeien, bijvoorbeeld door collega’s te begeleiden bij het gebruik van nieuwe technologie.”

Lisa

Lisa is zo iemand die als kind al wist wat ze wilde worden én het ook ging doen. Samen met haar collega’s - een ‘dreamteam’ noemt zij het - werkt zij op een afdeling in het verpleeghuis. Lisa werkt nu een aantal jaar bij Argos Zorggroep: “Ik startte als stagiaire en na mijn opleiding Verzorgende IG wilde ik hier graag blijven werken.

Ik ben een praktijkmens, theorie ligt mij niet zo. Hier kon ik echt met de bewoners aan de slag en leerde ik al doende veel van mijn collega’s. Via Argos Academie kan ik volop scholingen en cursussen volgen. Teamwork en werkplezier, alles komt samen”, zegt ze enthousiast. Want dát is waar Lisa de meeste energie van krijgt. “Ik word blij van mijn collega’s en vergelijk het wel eens met het teamgevoel in het leger. We helpen elkaar in het werk, maar ook privé, door bijvoorbeeld een dienst over te nemen. Er is altijd humor en gezelligheid. En het mooiste: hoe verschillend we ook zijn, iedereen doet ertoe!”

Of je nu de warmte van het verpleeghuis zoekt, de dynamiek van revalidatie of de afwisseling van de thuiszorg: Argos Zorggroep biedt het allemaal. We hebben ruimte voor versterking van onze kleine, hechte teams maar ook ons flexteam biedt allerlei mogelijkheden voor zorgprofessionals. Nog geen diploma in de zorg? Bekijk dan eens onze opleidingen waar je werken en leren combineert.

Meer informatie over werken bij Argos Zorggroep en onze huizen, vind je op www.nieuwerezorg.nl of bel naar 010-427 83 33.

DrieMaasStede

Voorberghlaan 35
3123 AX Schiedam

DrieMaasHave

Stadsmolen 101
3146 CT Maassluis

De Tweemaster

Vondelpark 2
3141 CJ Maassluis

De Meerpaal

Willem de Zwijgerlaan 2
3136 AS Vlaardingen

Soenda

Soendalaan 2
3131 LV Vlaardingen

Marnix (revalidatiecentrum)

Marnixlaan 5
3132 PL Vlaardingen

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: