Voorpagina Voorwoord Maasdelta Groep Sport en beweging voor iedereen Stichting Aanzet Wie zorgt er straks voor u? - Sociale klusteam Gemeente Maassluis #Samenzijnwijmaassluis Klik Vrijwilligers Stichting Aanzet - Seniorenwelzijn Seniorenwelzijn Schiedam Jeugdfonds Sport & Cultuur Volwassenenfonds Sport & Cultuur Mevis Doorgroeien bij Argos Zorggroep Argos Maassluis Wat je moet weten over een burn-out Stroomopwaarts MVS Stroomopwaarts Centrum voor Jeugd en Gezin Rijnmond CJG Rijnmond Maassluis Notariskantoor Jansen - Fief Notariskantoor Jansen ROGplus Stichting Openbare Bibliotheek Maassluis - E-health Stichting Openbare Bibliotheek Maassluis
informatiekrant rondom zorg en ondersteuning

Sport en beweging voor iedereen

Sporten en bewegen zijn onmisbaar voor een goede gezondheid. Daarom kun je in Maassluis op verschillende manieren sporten en bewegen. Ook als je een beperking hebt. En sporten hoeft helemaal niet duur te zijn. Het kan zelfs gratis.

Gratis buiten sporten

In Maassluis kun je op verschillende plekken buiten sporten op de momenten dat het jou het beste uitkomt. Doe bijvoorbeeld cardio- of krachttraining op het sportplein aan de Koning Willem Alexander Boulevard.

Sporten wanneer het jou uitkomt op het sportplein aan de Koning Willem Alexander Boulevard.

Werk aan je baanrecord op de atletiekbaan aan de Dr. Albert Schweitzerdreef. Ga lekker een rondje skeeleren of wielrennen op het wielerparcours aan de Vlaardingsedijk. Of neem je bal mee naar het Cruyff Court aan de Mozartlaan of de basketbalveldjes en voetbalkooien op verschillende plekken in Maassluis.

Jeffrey tennist al meer dan vijf jaar elke week tegen een muurtje naast het Skate Park aan De Vloot: “Ik kom hier graag als mijn tennismaten geen tijd hebben om de baan op te gaan. Ik neem altijd een extra racket mee. De jongeren die hier skaten, willen soms ook een balletje meeslaan. Vaak doet er op het sportplein ook iemand krachttraining. Er is altijd iemand om een praatje mee te maken.”

Sporten wanneer het jou uitkomt op het sportplein aan de Koning Willem Alexander Boulevard.

Buurtsport voor 4 tot 18 jaar

Het Buurtsportteam organiseert naschoolse sportactiviteiten op en rond de scholen voor iedereen van vier tot en met achttien jaar. Meedoen is gratis en aanmelden is niet nodig.

Kijk op www.buurtsportmaassluis.nl/­activiteiten/wijkactiviteiten.

Het Buurtsportteam is onderdeel van E25.

Voor een klein bedrag naar de sportinstuif

Elke week zijn er verschillende sportinstuiven voor volwassenen en kinderen. Ga lekker een potje badmintonnen of dynamic tennissen. Of verbeter onder leiding van een trainer je conditie met verschillende oefeningen bij de ochtend- of avondinstuif. Kinderen kunnen zich uitleven bij de speelgym (voor verschillende leeftijden). Gezelligheid staat altijd voorop. Meedoen kan voor een klein bedrag per keer. Je zit dus niet vast aan een lidmaatschap. Bekijk de locaties en het volledige programma op www.maassluis.nl/triminstuiven.

Aangepast sporten met een beweegcoach

Wil je sporten of bewegen, maar heb je een beperking waardoor sporten lastig is? Dan kan beweegcoach Monica van Houwelingen je hierbij helpen. Samen met jou bekijkt ze wat er wél kan. Ook biedt ze ondersteuning bij het sporten. Zoals vervoer en begeleiding bij een sportvereniging.

Neem contact op met de beweegcoach via www.maassluis.nl/aangepast-sporten-beweegcoach.

Ik wil op sportles, maar heb niet genoeg geld

Wil je sporten of een andere hobby volgen? Maar kun je het lesgeld niet betalen? Het Jeugdfonds en het Volwassenenfonds Sport & Cultuur helpen! De fondsen betalen de contributie of het lesgeld en eventuele benodigde sportspullen. Dit is voor kinderen en volwassenen. Meer weten? Lees de verhalen op pagina 12 en 13 en ontdek hoe je een aanvraag kunt doen bij het fonds.

Maassluis Sport

Voor meer informatie over sporten en bewegen in Maassluis ga je naar www.maassluissport.nl of volg Maassluis Sport op Facebook en Instagram.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: