Voorpagina Voorwoord Maasdelta Groep Sport en beweging voor iedereen Stichting Aanzet Wie zorgt er straks voor u? - Sociale klusteam Gemeente Maassluis #Samenzijnwijmaassluis Klik Vrijwilligers Stichting Aanzet - Seniorenwelzijn Seniorenwelzijn Schiedam Jeugdfonds Sport & Cultuur Volwassenenfonds Sport & Cultuur Mevis Doorgroeien bij Argos Zorggroep Argos Maassluis Wat je moet weten over een burn-out Stroomopwaarts MVS Stroomopwaarts Centrum voor Jeugd en Gezin Rijnmond CJG Rijnmond Maassluis Notariskantoor Jansen - Fief Notariskantoor Jansen ROGplus Stichting Openbare Bibliotheek Maassluis - E-health Stichting Openbare Bibliotheek Maassluis

Betrokken Maassluizers gezocht!

Ben jij die inwoner die wil meedenken over beleidsplannen op het gebied van Samenlevingszaken? Bijvoorbeeld over onderwerpen als Mantelzorg, Vrijwilligerswerk, Armoede en Schulden, Jeugdbeleid en Ouderenbeleid. Dan is de Adviesraad Samenlevingszaken op zoek naar jou!

De Adviesraad bestaat uit betrokken inwoners die een steentje willen bijdragen aan Maassluis. Dat doen ze door mee te denken over plannen die de gemeente maakt op het gebied van welzijn, zorg en sociale zaken. Over onderwerpen die te maken hebben met de Wmo, de Jeugdwet en de Participatiewet. Leden van de Adviesraad brengen hierover gevraagd en ongevraagd advies uit aan het College van Burgemeester en Wethouders.

Deelname aan de Adviesraad Samenlevingszaken is een leuke manier om Maassluis te beter te leren kennen. En ook van een andere kant. Bijvoorbeeld door werkbezoeken te brengen aan organisaties in de stad.

In de afgelopen jaren zijn de leden van de Adviesraad onder meer op bezoek geweest bij het leerwerkbedrijf van Stroomopwaarts, bij ROGplus en bij dak- en thuislozen opvang De Elementen. Ook kregen ze een presentatie over het jongerenwerk dat welzijnsorganisatie E25 organiseert in onder andere InBlik. Deze informatie kunnen ze gebruiken bij het adviseren van de gemeente.

Adviesraadleden kunnen gratis deelnemen aan relevante cursussen en workshops en ontvangen een vergoeding per vergadering.