Voorpagina Voorwoord Kwadraad Het Leerhuis MBO Rijnland Hulp en ondersteuning dichtbij Hulp bij geldzaken en schulden Zorggroep Sint Maarten - Fysiotherapie Woerden Zorggroep Sint Maarten Fysio Woerden De Bibliotheek helpt Bibliotheek - Word ook vrijwilliger in de Bibliotheek Evita - Randstad Homeopaten
SAMEN

STERKER In de gemeente Woerden

Hulp en ondersteuning

dichtbij

In de gemeente Woerden kunt u op verschillende manieren hulp en ondersteuning krijgen als u vragen heeft over zorg en welzijn. Ondersteuning is vaak mogelijk via uw eigen netwerk zoals familie, buren en vrienden. Maar soms is de vraag te groot of is er meer nodig. Vrijwilligershulp en/of ondersteuning door de gemeente kan dan mogelijk een goede toevoeging zijn.

Ondersteuning via vrijwilligershulp

Binnen Woerden zijn veel organisaties met vrijwilligers die hulp en ondersteuning geven. Zij kunnen u goed op weg helpen bij vragen over bijvoorbeeld eenzaamheid, mantelzorg, samen eten, vervoer, autisme of alzheimer. Ook helpen ze bij buurtbemiddeling en met een klussendienst. Voor deze ondersteuning is geen doorverwijzing nodig. Informatie vindt u op www.hartvoorwoerden.nl. Ook kunt u telefonisch contact opnemen met Hart voor Woerden tel. 0348-421 101. Of stuur een mail naar [email protected].

Hulp vanuit de gemeente

Bij WoerdenWijzer kunt u terecht als u ondersteuning nodig heeft bij vragen rond opvoeden en opgroeien, huishoudelijke hulp, hulp bij zelfstandig (langer) thuis wonen, dagbesteding, vervoer en geldzaken. WoerdenWijzer is een afdeling binnen de gemeente Woerden met een team van specialisten.

Deskundige medewerkers van WoerdenWijzer kijken samen met u naar oplossingen en de verschillende mogelijkheden van ondersteuning. Bijvoorbeeld ook naar ondersteuning die die aan uw behoefte is aangepast. Voorbeelden zijn dagbesteding, jeugdhulp, huishoudelijke hulp of vervoersvoorzieningen. Dit noemen we een maatwerkvoorziening vanuit de wmo of jeugdzorg. Voor deze vormen van ondersteuning heeft u een indicatie van de gemeente nodig. Informatie hierover vindt u op www.woerdenwijzer.nl. Ook kunt u telefonisch contact opnemen via tel. 0348-428 600. Of stuur een mail naar [email protected].  

De welzijnscoaches van WoerdenWijzer bieden ondersteuning bij sociale en praktische hulpvragen. Zij denken vrijblijvend en kosteloos met u mee over de mogelijkheden en helpen u op weg. U kunt een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek via het contactformulier op www.woerdenwijzer.nl/­welzijnscoaches.

Woerdenwijzer helpt ook mensen met betalingsachterstanden of schulden. Specialisten geven advies bij het op orde houden van geldzaken en over extra’s bij een laag inkomen. Ook bieden ze schuldhulpverlening. Meer informatie vindt u op www.woerdenwijzer.nl. U kunt telefonisch contact opnemen via tel. 0348-428 600. Of stuur een mail naar [email protected].  

Informatiepunten

Verschillende vrijwilligersorganisaties en WoerdenWijzer organiseren gezamenlijke inloopmomenten bij Informatiepunten in de stad en dorpen. Tijdens deze inloopmomenten kunt u binnenlopen voor het stellen van een vraag of een gezellige kop koffie of thee. De locaties en tijden van de inloopmomenten vindt u op www.hartvoorwoerden.nl/­informatiepunten.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: