Voorpagina Voorwoord Kwadraad Het Leerhuis MBO Rijnland Hulp en ondersteuning dichtbij Hulp bij geldzaken en schulden Zorggroep Sint Maarten - Fysiotherapie Woerden Zorggroep Sint Maarten Fysio Woerden De Bibliotheek helpt Bibliotheek - Word ook vrijwilliger in de Bibliotheek Evita - Randstad Homeopaten
SAMEN

STERKER In de gemeente Woerden

Deze regelingen geven lucht

Goed uitkomen met geld is niet altijd even gemakkelijk. Zeker met de hoge prijzen van levensmiddelen en de energierekening die voor veel mensen hoog is. Gaat het met uw geldzaken even niet zo goed? Gelukkig zijn er dan mogelijkheden voor hulp en ondersteuning.

Overzicht regelingen
Laag inkomen. Deze regelingen geven lucht

Voor mensen met een laag inkomen heeft de gemeente Woerden regelingen als aanvulling op het inkomen. Op welke regelingen u recht heeft, hangt onder andere af van uw inkomen, uw leeftijd en of u werk of kinderen heeft. De regelingen worden uitgevoerd door Ferm Werk. We zetten ze voor u op een rijtje:

Regelingen via Ferm Werk

  • Een vergoeding van bijzondere kosten: zoals de eigen bijdrage van rechtsbijstand of zwemles voor kinderen.
  • Een vergoeding voor de kosten van sport, cultuur of onderwijs.
  • Een collectieve zorgverzekering.
  • Een geldbedrag als u al langere tijd een laag inkomen hebt. Hiermee kunt u belangrijke zaken als een koelkast of wasmachine aanschaffen.
  • Een maandelijkse toelage voor studenten met een beperking.
  • Een geldbedrag voor mensen die chronisch ziek zijn en daardoor extra kosten hebben.

Ferm Werk voert deze regelingen uit. Benieuwd waarvoor elke regeling is en of u er recht op hebt? Ga dan naar:
www.fermwerk.nl/inkomen/­extras-bij-laag-inkomen

SCHULHULPVERLENING WOERDENWIJZER

Hulp bij geldzaken en schulden. Wacht niet te lang!

Heeft u geldproblemen of schulden? Wacht dan niet te lang met het zoeken van hulp. Veel mensen wachten, omdat ze zich schamen of niet weten waar ze hulp kunnen vragen. Dat is jammer. Hoe eerder u erbij bent, hoe sneller u namelijk van de schulden af bent.

De gemeente heeft afspraken met woningverhuurders, zorgverzekeraars, energiebedrijven, en de waterleidingmaatschappij. Als u deze vaste lasten niet betaalt, dan krijgt de gemeente een signaal. Zijn er 2 of meer signalen op uw adres? Dan kan het zijn dat u het lastig vindt om uw geldzaken op orde te houden. Twee medewerkers van WoerdenWijzer komen dan bij u langs. Als u dat wilt, gaan ze met u praten.

Dit kan over geldzaken gaan, maar ook over andere dingen. Misschien hebt u andere problemen waardoor u geldzaken soms vergeet. De medewerkers helpen u om een oplossingen te vinden.

Meer weten over schulden of het voorkomen van schulden? Neem contact op met WoerdenWijzer. Dat kan op maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur via telefoonnummer 0348-42 86 00.


Moeilijk rondkomen door hoge energiekosten?

Kijk of u recht heeft op de energietoeslag

Voor veel mensen zijn de kosten om het huis te verwarmen flink gestegen. Dat geldt ook voor de prijzen van de dagelijkse boodschappen en benzine. Hierdoor kunnen sommige mensen moeilijk rondkomen. Gemeente Woerden heeft daarom maatregelen getroffen om mensen die dat het hardst nodig hebben, te ondersteunen. Zo kan vanaf 1 november energietoeslag 2023 worden aangevraagd. U kunt een aanvraag indienen tot en met 30 juni 2024. Het gaat om een bedrag van € 1300. ​

U hoeft dit bedrag niet terug te betalen en het heeft geen gevolgen voor uw andere toeslagen. Als u vorig jaar al energietoeslag kreeg, hoeft u niets te doen. Het bedrag wordt automatisch overgemaakt. Op de website van Ferm Werk ziet u hoe hoog uw maandinkomen mag zijn om energietoeslag aan te vragen

Energietoeslag aanvragen

Ga naar: www.fermwerk.nl/­energietoeslag.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: