Voorpagina Voorwoord CJG Rijnmond Spijkenisse Medisch Centrum - Stichting Push Spijkenisse Medisch Centrum Catharina Thuis op Voorne Samen in de strijd tegen laaggeletterdheid Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta A&A Thuishulp - Ondersteuning voor mantelzorgers SBO Hellevoetsluis - Humankind Humankind Hulp nodig? Kom naar de Bibliotheek! Stichting Zuidwester - Humanitas Voorne-Putten Rozenburg Stichting Zuidwester Voorne aan Zee
in de gemeente Voorne aan Zee

Voorwoord

Heb jij een zorg- of welzijnsvraag voor jezelf of voor een ander waar je niet uitkomt? Bijvoorbeeld over opvoeden, mantelzorg of vrijwilligerswerk? In deze Informatiekrant Zorg & Ondersteuning in de gemeente Voorne aan Zee lees je waar jij met je vraag terechtkunt. Deze krant is tot stand gekomen met verschillende zorg- en welzijnsorganisaties uit de regio, zoals Centrum voor Jeugd en Gezin Rijnmond, Spijkenisse Medisch Centrum en Stichting Zuidwester. In deze uitgave komen medewerkers en cliënten aan het woord en vind je contactgegevens van de organisaties die jou verder kunnen helpen. Bewaar deze krant dus goed!

Gezond en veilig opgroeien

Op pagina 5 vind je informatie over waar je terechtkunt met al je vragen over opvoeden, opgroeien en gezondheid. Welke locatie van het CJG kun jij vinden in jouw buurt? Ook worden er cursussen, themabijeenkomsten en webinars georganiseerd waar je gratis aan mee kunt doen.

Op pagina 7 lees je over het belang van een fijne leefsituatie, en vertelt Tessa van Maanen over waarvoor je terechtkunt bij Spijkenisse Medisch Centrum en het belang van samenwerken voor goede zorg in de buurt.

Meer aandacht voor welzijn

Verderop in deze Informatiekrant is Anja aan het woord. Anja zet zich in als vrijwilliger. Allereerst om de cliënt te helpen om zich prettiger te voelen, maar ook fijn omdat Anja zo waardevolle ervaringen opdoet en haar sociale contacten uitbreidt. Meer aandacht voor welzijn leidt immers vaak tot minder zorg. Je leest over de invloed van laaggeletterdheid en waar je hulp kunt krijgen.

Misschien wil je zelf ook wel als vrijwilliger aan de slag? Bijvoorbeeld als taalvrijwilliger? Blader dan snel verder. Wist je dat de bibliotheek een speciale balie met inloopspreekuren heeft ingericht om iedereen te ondersteunen met de digitale overheid (IDO)? Je kunt hier ook terecht als je geen lid bent. Op pagina 14 vind je de contactgegevens.

Heb jij een vraag?

Iedereen heeft weleens hulp nodig. Sommige mensen kloppen dan aan bij familie, vrienden of kennissen. Wanneer dit voor jou niet vanzelfsprekend is, is het handig om te weten dat er vrijwilligers en professionals in de gemeente Voorne aan Zee zijn die naar je luisteren en met je meedenken, waar je vraag ook over gaat. Maak kennis met de in deze krant genoemde organisaties en neem gerust contact op. Voor jezelf of voor een ander.

Colofon

Concept en realisatie
I: www.ettmedia.nl
T: 050 313 76 00
@ETTMedia

I: www.skitter.nl
T: 050 750 15 91

Teksten en redactie
&Teksten in samenwerking met de in de redactie genoemde organisaties.

Vormgeving
Skitter, Groningen

September 2023

Overname van artikelen is alleen toegestaan mits ETT Media hier toestemming voor heeft gegeven. ETT Media is niet aansprakelijk voor fouten en/of omissies in deze krant

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: