Voorpagina Voorwoord CJG Rijnmond Spijkenisse Medisch Centrum - Stichting Push Spijkenisse Medisch Centrum Catharina Thuis op Voorne Samen in de strijd tegen laaggeletterdheid Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta A&A Thuishulp - Ondersteuning voor mantelzorgers SBO Hellevoetsluis - Humankind Humankind Hulp nodig? Kom naar de Bibliotheek! Stichting Zuidwester - Humanitas Voorne-Putten Rozenburg Stichting Zuidwester Voorne aan Zee
in de gemeente Voorne aan Zee

Een zichtbaar verschil in je leefsituatie

Als brede welzijnsorganisatie zet PUSH zich in voor het zich goed voelen van inwoners in hun omgeving. Dit doen we voor inwoners van alle leeftijden en op verschillende manieren. Daarbij denken we vanuit verschillende leefdomeinen en altijd vanuit de eigen kracht van de inwoner en zoeken altijd de samenwerking met allerlei partners in en buiten het werkveld.

Zo mochten wij onlangs aan de informatiebalie van ons Centrum Vrijwilligerswerk kennismaken met een jongeman van 30 jaar die vanuit Rotterdam in gemeente Voorne aan Zee is komen wonen. Omdat stil zitten geen optie is voor hem hebben wij na een korte kennismaking op Fijnjetezien.nl een leuke klus voor hem gevonden bij een buurtbewoner die hulp zocht bij het tuinonderhoud. Iets waarin hij ervaring heeft opgedaan tijdens zijn vrijwilligerswerk in Rotterdam. Tijdens die kennismaking bleek hij ook graag te vissen en konden wij vanuit ons netwerk een connectie leggen met de lokale visvereniging.

Sportprogramma

Nog geen week later ontvingen wij een mail van een van de klantmanagers van de gemeente met de vraag of diezelfde jongeman deel kon nemen aan Life Goals. Life Goals is een kosteloos sportprogramma voor o.a. inwoners die vallen onder de Participatiewet. Een dag later startte hij het wekelijkse sportmoment en vertelde aan de Maatschappelijke Sportcoach van het project dat het momenteel lastig rondkomen is met een weekbudget van €40,-. Als PUSH hebben wij hem noodhulp kunnen aanbieden in de vorm van een wekelijkse boodschappenkaart die wij als netwerkpartner verstrekken namens het Rode Kruis.

Op moment van schrijven zijn wij slechts 4 weken verder en zien we zichtbaar verschil in zijn leefsituatie.

Meer informatie?

Kijk op www.stichting-push.nl.

Zorg dichtbij is belangrijk voor inwoners regio

Voor veel inwoners van Voorne aan Zee is Spijkenisse Medisch Centrum één van de dichtstbijzijnde ziekenhuizen. Hier zijn meer dan 20 specialismen verzameld onder één dak en daarmee is het ziekenhuis belangrijk in het beschikbaar houden van goede zorg in de regio.

Veel soorten zorg

Tessa van Maanen, bestuurder van Spijkenisse Medisch Centrum, licht toe waarvoor men terecht kan: “We zijn een heel compleet ziekenhuis. Je kunt bij ons terecht voor zorg waarvoor je een afspraak maakt. Van consult tot behandeling tot operatie. Denk aan huid- of hartproblemen maar ook een MRI-scan of bloedonderzoek. Maar ook voor langdurige zorg, zoals bij kanker, astma, Parkinson of geheugenproblemen. En als je vaak naar het ziekenhuis moet, is het prettig als dat in de buurt kan; bij ons.”

Het ziekenhuis is gespecialiseerd in operaties. “Juist op dat gebied vervullen we een belangrijke functie”, vertelt Tessa. “Veel mensen weten niet dat je hier doordeweeks na een operatie kunt overnachten. We voeren veel verschillende operaties uit; van een nieuwe knie of heup tot galblaas- en hand/polschirurgie. Je kunt bij ons vaak snel terecht. Dat is fijn voor de patiënt, maar het helpt ook in het verminderen van wachtlijsten in de regio. We willen graag dat goede zorg in de buurt beschikbaar is. De samenwerking met Maasstad ziekenhuis en Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis helpt hierbij, want veel van onze artsen werken op meerdere plaatsen. Zo hebben we altijd deskundige artsen in ons ziekenhuizen en stemmen we zorg goed op elkaar af.”

Meer informatie?

Heb je zorg in een ziekenhuis nodig dan krijg je een doorverwijzing van je huisarts. Vraag je huisarts of je terecht kunt in Spijkenisse Medisch Centrum.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: