Voorpagina Voorwoord CJG Rijnmond Spijkenisse Medisch Centrum - Stichting Push Spijkenisse Medisch Centrum Catharina Thuis op Voorne Samen in de strijd tegen laaggeletterdheid Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta A&A Thuishulp - Ondersteuning voor mantelzorgers SBO Hellevoetsluis - Humankind Humankind Hulp nodig? Kom naar de Bibliotheek! Stichting Zuidwester - Humanitas Voorne-Putten Rozenburg Stichting Zuidwester Voorne aan Zee
in de gemeente Voorne aan Zee

Hulp nodig? Kom naar de Bibliotheek!

Wil je actief meedoen in de huidige wereld dan wordt er heel veel van je verwacht. Je moet goed kunnen lezen, schrijven en rekenen en best wel veel digitaal kunnen. En dat is soms best lastig. In de vestigingen van de Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta krijg je antwoord op heel veel taal- en digitale vragen. Persoonlijk en gratis ook als je geen lid bent.

Informatiepunt Digitale Overheid

Steeds vaker gaat contact met de overheid digitaal. Het begint al met het aanvragen van een DigiD, maar denk ook aan belastingen of het regelen van zorg. Dat is vaak best lastig. In de Bibliotheek is daarvoor een speciale balie met inloopspreekuren ingericht om iedereen die een vraag heeft over de digitale overheid, te ondersteunen. Op dit Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) zijn gespecialiseerde IDO-medewerkers die je gratis helpen met de meest uiteenlopende vragen over de digitale overheid of weten bij welke instantie je moet zijn voor een oplossing. Het IDO helpt bij het vinden van een online pensioenoverzicht, belastingaangifte, zorgtoeslag, invullen van een donorregistratie en nog veel meer. Kom langs op een van de vele inloopspreekuren.

Het DigiTaalhuis

Wil je de Nederlandse taal oefenen of handiger worden met computeren? Het DigiTaalhuis in de Bibliotheek helpt mensen (beter) Nederlands te lezen, schrijven en spreken of om te gaan met een computer, laptop of smartphone. Tegenwoordig kun je van alles regelen via internet, van een reis boeken tot iets kopen. Soms moet je het zelfs online doen, zoals een afspraak met de gemeente plannen, het rijbewijs aanvragen, post lezen van MijnOverheid, bankzaken regelen of een doktersafspraak maken.

Maar omgaan met een computer is niet voor iedereen even makkelijk.

De Bibliotheek biedt een breed en uitgebreid aanbod aan taal- en computercursussen of zorgt dat je terecht kunt bij een scholingspartner.

Ook als je geen lid bent

Aan de slag met taal? Dan kun je terecht bij een taalvrijwilliger of in het taalcafé. Digitaal beter worden? Volg een cursus Digisterker om je weg te vinden op de websites van de overheid of een cursus DigiVitaler om jouw patiëntportaal van de huisarts of het ziekenhuis te leren gebruiken.

Of volg een cursus Klik & Tik om goed om te leren gaan met sociale media. Allemaal gratis en voor iedereen – ook als je geen lid van de Bibliotheek bent.

Heb je ondersteuning nodig bij een van deze vragen, neem contact met ons op. Zie www.bzhd.nl, bel 0181-315111 of kom gewoon langs in een van de vestigingen bij het spreekuur van het DigiTaalhuis. Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta heeft 7 vestigingen, waaronder 4 in Voorne aan Zee: in Brielle, Hellevoetsluis, Oostvoorne en Rockanje. Dus er is altijd een plek in de buurt waar we voor je klaarstaan!

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: