Voorpagina Voorwoord CJG Rijnmond Spijkenisse Medisch Centrum - Stichting Push Spijkenisse Medisch Centrum Catharina Thuis op Voorne Samen in de strijd tegen laaggeletterdheid Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta A&A Thuishulp - Ondersteuning voor mantelzorgers SBO Hellevoetsluis - Humankind Humankind Hulp nodig? Kom naar de Bibliotheek! Stichting Zuidwester - Humanitas Voorne-Putten Rozenburg Stichting Zuidwester Voorne aan Zee
in de gemeente Voorne aan Zee

Samen Sterker

SBO biedt ondersteuning aan mensen die tijdelijk of voor een langere periode hulp nodig hebben, omdat ze bepaalde taken niet zelf kunnen uitvoeren. We streven ernaar iedereen zoveel mogelijk mee te laten doen aan de maatschappij en hebben hierbij extra aandacht voor ouderen en mantelzorgers. Als je graag hetzelfde levensniveau wilt behouden, maar dit om welke reden dan ook niet lukt, staat SBO klaar om te helpen, zegt directeur Gaby Jense.

Tegenwoordig is het bijna noodzakelijk om allerlei zaken online te regelen, zoals bankzaken, aanvragen indienen, afspraken plannen en contact onderhouden. Voor veel mensen maakt dit het leven makkelijker, maar niet voor iedereen. Vooral ouderen en mensen met beperkte leesvaardigheid ervaren juist meer moeilijkheden bij het zelfstandig online regelen van zaken. Het SBO kan helpen om de nodige vaardigheden aan te leren, zodat zij dit wel weer kunnen. Is er meer nodig, dan kan er andere ondersteuning geboden worden.

Digimaatje

Een Digimaatje is een vrijwilliger die je helpt je digitale vaardigheden te verbeteren. Denk aan het leren om online te bankieren, het aanvragen van toeslagen, het vinden van informatie op internet of communiceren via e-mail en sociale media.

Bovendien kunnen ze je ook helpen bij het gebruik van apps en videobellen. Je krijgt deze hulp thuis, totdat je zelfstandig met digitale middelen kunt omgaan.

Raad en Daad

Een vrijwilliger van Raad en Daad kan je helpen om weer overzicht te krijgen in je inkomsten en uitgaven. Ze zijn op de hoogte van verschillende regelingen en toeslagen die kunnen helpen om meer financiële ruimte te creëren. Ze kunnen ook helpen bij het aanvragen van kwijtscheldingen en het treffen van betalingsregelingen. Of je nu eenmalig hulp nodig hebt of voor een langere periode, ze staan ​​klaar om je te ondersteunen bij het verbeteren van je financiële en administratieve situatie.

Meer informatie?

Kijk eens op www.sbonu.nl


Kinderopvang? Kindontwikkeling!

Op de peuteropvang, het kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang maken kinderen deel uit van een groep. Een soort mini-samenleving buiten eigen gezin of familie. Pedagogisch medewerkers verwelkomen dagelijks duizenden kinderen. Ook in Voorne aan Zee.

Laura Rietvelt, regiodirecteur bij Humankind: “Al 20 jaar ben ik werkzaam in de branche kinderopvang en ik vind het nog steeds waanzinnig leuk. Bijdragen aan optimale kindontwikkeling voor ieder kind. Het creëren van het gevoel van veiligheid is de basis voor een kind om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. Vanuit dit gevoel kan een kind op onderzoek uitgaan, waarbij fouten maken en experimenteren mag. Pas dan ontwikkelt een kind zich.

De kracht van samen

Samenwerking met betrokkenen in de leefomgeving van het kind is van grote waarde. In Voorne aan Zee is de samenwerking rondom het jonge kind uniek. Schoolbesturen, gemeente en overige collega’s uit het werkveld zien samenwerken als een gegeven. Samen proberen we ervoor te zorgen dat ook kinderen met specifieke behoeften zo lang mogelijk blijven floreren op een reguliere opvanglocatie. We kijken wat het kind nodig heeft. Soms blijkt dat een simpele aanpassing een grote verandering oplevert. Dat is goed voor het kind én voor de andere kinderen. We leren elke dag van elkaar!”

Meer weten?

Neem contact op met regiokantoor Zuid-Holland via 010 - 407 47 00 of mail [email protected].

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: