Voorpagina Voorwoord Uithoorn voor Elkaar Uithoorn voor Elkaar: Welzijn voor alle inwoners Meedoen Jeugd, sport en beweging Hulp bij je geldzaken Per Mens - Wijzer aan de Amstel Wijzer aan de Amstel Notariskantoor Akkermans | Meuleman - De Regenboog Groep Notariskantoor Akkermans | Meuleman AM match AM match Uithoorn Team Sportservice - MOB Kinderpraktijk Uithoorn
in de gemeente Uithoorn

Jeugd, sport en beweging

Uithoorn voor Elkaar biedt verschillende mogelijkheden voor:

  • sport en bewegen
  • ondersteuning bij opvoeden

Sport & bewegen

Bewegen verbetert de fysieke en mentale gezondheid. Ook kan het helpen eenzaamheid te verkleinen. Uithoorn voor Elkaar biedt sport- en beweegmogelijkheden voor verschillende doelgroepen en alle leeftijden, op verschillende locaties in Uithoorn en De Kwakel. Op
www.uithoornvoorelkaar.nu staan alle activiteiten die worden aangeboden.

Wil uw kind zich aansluiten bij een sportclub, maar heeft u daar niet de financiële middelen voor? Dan biedt Uithoorn voor Elkaar u hulp via het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Wist u dat het fonds ook kan helpen voor deelname aan zwemlessen, een teken- en schilderclub of dansles?

Stuur voor meer informatie een mail naar: [email protected]

Ondersteuning bij opvoeden en opgroeien

Opvoeden is niet altijd even makkelijk. Ieder kind is uniek en elke leeftijd vraagt weer andere vaardigheden van ouders. Heeft u zorgen over de ontwikkeling van uw kind? Wilt u beter omgaan met de boze buien? Heeft uw kind problemen met eten, slapen of zindelijkheid? Zit u nog op één lijn met uw (ex-)partner?

De Ouder- en Kindadviseur ondersteunt u graag met informatie en advies over opgroeien, opvoeden, het ouderschap en de ontwikkeling van kinderen in de leeftijd van 0-12 jaar. De Ouder- & Kindadviseurs zijn verbonden aan de 0-4 groep en de basisscholen in Uithoorn. Ze kunnen bij u thuis, op school of op het kantoor van Uithoorn voor Elkaar afspreken. Daarnaast zijn er groepstrainingen, zoals ‘Samen door de tropenjaren’ en ‘Als je ouders scheiden’. Daarvoor hoeft u niet te betalen.

Ook voor professionals

Ook professionals met vragen rond ontwikkeling of opvoeding kunnen kosteloos terecht bij de Ouder- & Kindadviseurs voor informatie en advies. Zij denken graag mee over doorverwijzen naar passende hulp of een consult met betrekking tot zorgen/signalen over een kind, jongere en/of het gezin.

Hoe komt u met een Ouder- & Kindadviseur in contact?

U kunt telefonisch of via de mail contact opnemen met de
Ouder- & Kindadviseurs:

[email protected] of
0297 - 303 044.

Aangepast sporten

Jong of oud, beperking of geen beperking; iedereen moet de kans krijgen om te kunnen sporten. In Uithoorn en omgeving zijn veel mogelijkheden. Op www.unieksporten.nl staat al het aangepaste sportaanbod. Zoekfilters maken het gemakkelijk passend aanbod te vinden.

De regiocoördinator Aangepast sporten geeft mensen met een beperking graag sportadvies en helpt ook met vragen over bijvoorbeeld de aanvraag van een sporthulpmiddel. Verenigingen kunnen bij haar advies inwinnen over het opzetten of verder verbeteren van het aangepast sportaanbod. Uithoorn voor Elkaar verbindt vraag en aanbod en werkt nauw samen met partners uit de zorg en het sociale domein.

Neem voor meer informatie contact op met de regiocoördinator via:

[email protected] of
0297 - 303 044.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: