Voorpagina Voorwoord Uithoorn voor Elkaar Uithoorn voor Elkaar: Welzijn voor alle inwoners Meedoen Jeugd, sport en beweging Hulp bij je geldzaken Per Mens - Wijzer aan de Amstel Wijzer aan de Amstel Notariskantoor Akkermans | Meuleman - De Regenboog Groep Notariskantoor Akkermans | Meuleman AM match AM match Uithoorn Team Sportservice - MOB Kinderpraktijk Uithoorn
in de gemeente Uithoorn

hulp bij je geldzaken en administratie

Bijna iedereen heeft te maken met hogere kosten. Alles wordt duurder: niet alleen de boodschappen, ook de woning, verzekeringen, brandstof, energie, sport en verenigingen. De inkomsten stijgen niet altijd mee.

Ook kan een verandering in de persoonlijke situatie gevolgen hebben voor geldzaken en administratie. Bijvoorbeeld door een geboorte, scheiding, overlijden, omdat je 18 wordt, doordat je je baan verliest of doordat je met pensioen gaat. Uithoorn voor Elkaar biedt inwoners informatie, advies en ondersteuning als de problemen nog niet zo groot zijn. Dat geeft inzicht en rust.

De professionals en vrijwilligers van Uithoorn voor Elkaar zijn goed op de hoogte van allerlei regelingen en mogelijkheden voor ondersteuning. Zij kijken graag - samen met je – welke hulp het best bij je past. Wacht niet en kom op tijd naar ons toe voor informatie, advies of ondersteuning. Zo worden grotere problemen voorkomen.

Uithoorn voor Elkaar helpt je bij:

 • Betaalachterstanden
 • Aanvragen van toeslagen
 • Invullen van formulieren
 • Vragen over geld
 • Vragen over minimavoorzieningen
 • Vragen over bijzondere bijstand
 • De jaarlijkse belastingaangifte
 • Het maken van een overzicht van inkomsten en uitgaven
 • Het ordenen van de administratie
 • Een aanvraag bij het Jeugdfonds Sport en Cultuur, zodat kinderen kunnen sporten, leren zwemmen of mee kunnen doen aan muziek-, dans- of schilderlessen
 • Juridische vragen, bijvoorbeeld over een beslissing van een instantie, de woningcorporatie of vragen in verband met echtscheiding

Help, ik heb een schuld!

Manuela (gefingeerde naam) heeft korte tijd een ziektewetuitkering gehad. Gelukkig kon ze weer aan het werk. Na een aantal maanden krijgt ze een afrekening van het UWV. Ze moet terugbetalen! Daar had ze niet op gerekend. Ze weet ook niet direct hoe ze het moet gaan doen. Haar inkomen is niet zo hoog en met alle gestegen kosten komt ze maar net aan rond. Manuela meldt zich bij Uithoorn voor Elkaar, omdat ze gehoord heeft over budgetcoaches.

Tijdens de intake met de coördinator vertelt Manuela haar verhaal. Daarna volgt er al snel een kennismakinggesprek met een budgetcoachvrijwilliger. Er is meteen een klik en voldoende vertrouwen om met elkaar de financiën eens grondig aan te pakken.

In een paar gesprekken bespreken Manuela en de budgetcoachvrijwilliger alle onderwerpen waar vragen over zijn. Er wordt een betalingsregeling getroffen voor het terugbetalen aan het UWV.

De inkomsten en uitgaven worden op een rij gezet, waarbij er goed inzicht komt waar het geld nu eigenlijk elke maand heen gaat.

Na ongeveer een half jaar is het overzicht en de rust teruggekeerd. Echter: niet lang nadat het traject was afgesloten volgden nog definitieve beschikkingen van de huur- en zorgtoeslag. Manuela had teveel ontvangen en ook hier moest een behoorlijk bedrag terugbetaald worden. Met het goede overzicht en de hulp van de budgetcoach, is er bij Manuela vertrouwen dat ze dit nu zelf goed kan regelen!

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: