Voorpagina Voorwoord Vista College Vrijwilligers in het zonnetje Apetito Sittard-Geleen Sam& voor alle kinderen Het Wetshuys advocaten mediators Iedereen moet mee kunnen doen Zo Wonen Samen sterk tegen eenzaamheid 046 Thuiszorg Laat geen geld liggen! vervolg... Laat geen geld liggen! Mobiliteitswereld Sittard Zorg wordt beter door samen te werken Wonen Limburg Nobama Care - ZOwonen Nobama Care Hulp bij verslaving Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheid Gilde opleidingen in Sittard-Geleen Gilde opleidingen Frenken van Moers & Heerings notarissen - E-health Frenken van Moers & Heerings notarissen Digitaal vaardiger De Domijnen
in de gemeente Sittard-Geleen

Voorwoord

Iedereen in de gemeente Sittard-Geleen moet mee kunnen doen: dat is waar de gemeente zich in samenwerking met allerlei organisaties en instellingen sterk voor maakt. En daar is in deze Zorg & Ondersteuningskrant van 2023 veel over te lezen. Zo wordt er hard gewerkt aan een inclusieve gemeente: een gemeente waar iedereen welkom is. Onder het motto ‘niets over ons zonder ons’ werkt de gemeente samen met Commissie Sittard-Geleen Inclusief en Werkgroep Integrale Toegankelijkheid aan inclusie.

Vrijwilligers in het zonnetje

Afgelopen maart werden de vrijwilligers in de gemeente Sittard-Geleen in het zonnetje gezet tijdens het vrijwilligersweekend. Dit wordt jaarlijks georganiseerd voor vrijwilligers als dank voor hun inzet. “Vrijwilligers zijn de smeerolie van onze maatschappij. Zij zijn noodzakelijk om verenigingen, organisaties, evenementen of zorg voor anderen in onze samenleving draaiende te houden”, aldus wethouder Ivo Tillie. Op pagina 5 is meer hierover te lezen.

Vergoeding aanvragen

Schoolspullen kopen, verjaardag vieren of mee met een uitje: het lijkt heel normaal voor alle kinderen in Nederland, maar niet elke ouder kan het betalen. Bij ‘Sam& voor alle kinderen’ kun je als ouder met een laag inkomen een vergoeding voor de kinderen aanvragen. Lees meer op pagina 7. Op pagina 12 en 13 is ook informatie te vinden voor inwoners van de gemeente Sittard-Geleen met een laag inkomen. ‘Laat geen geld liggen’, is de boodschap.

Met allerlei tips over onder andere energietoeslag, het volwassenenfonds, over de energiecoach en over korting bij bedrijven.

Verder in deze krant

Er is informatie te vinden over advies en hulp bij eenzaamheid, hulp bij de digitale overheid, een interview met Tirza Houben en Samad Benamrane over de samenwerking tussen woningcorporatie Wonen Limburg en zorgorganisatie SGL en er is te lezen over het nieuwe woonzorgcomplex ‘Residentie Anna’ in Geleen.

Verder een interview met ‘The Carpenter’ Mike Timmerman, die na een donkere periode van verslaving inmiddels zijn dromen waarmaakt en er is een artikel te vinden over Haikel Jeridi, die als zij-instromer een opleiding als Verzorgende-IG is gestart. Lees dus snel verder!

Colofon

Concept en realisatie
I: www.ettmedia.nl
T: 050 313 76 00
@ETTMedia

I: www.skitter.nl
T: 050 750 15 91

Met medewerking van de gemeente Sittard-Geleen.

Teksten en redactie
&Teksten in samenwerking met de in de redactie genoemde organisaties.

Vormgeving
Skitter, Groningen

Mei 2023

Overname van artikelen is alleen toegestaan mits ETT Media hier toestemming voor heeft gegeven. ETT Media is niet aansprakelijk voor fouten en/of omissies in deze krant

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: