Voorpagina Voorwoord Vista College Vrijwilligers in het zonnetje Apetito Sittard-Geleen Sam& voor alle kinderen Het Wetshuys advocaten mediators Iedereen moet mee kunnen doen Zo Wonen Samen sterk tegen eenzaamheid 046 Thuiszorg Laat geen geld liggen! vervolg... Laat geen geld liggen! Mobiliteitswereld Sittard Zorg wordt beter door samen te werken Wonen Limburg Nobama Care - ZOwonen Nobama Care Hulp bij verslaving Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheid Gilde opleidingen in Sittard-Geleen Gilde opleidingen Frenken van Moers & Heerings notarissen - E-health Frenken van Moers & Heerings notarissen Digitaal vaardiger De Domijnen

Rechtshulp moet voor iedereen toegankelijk zijn:

15 jaar Het Wetshuys Advocaten en Mediators

Vanuit de sociale gedachte; rechtshulp moet voor iedereen toegankelijk zijn, startten Sien Smeets en Petra van Enckevort in 2007 hun eigen advocatenkantoor. Met onze nieuwe locatie in Sittard, naast onze locaties te Venlo, Venray en Boxmeer kunnen wij u in de regio Limburg nog beter van dienst zijn. Uit recente cijfers blijkt dat in Limburg de meeste scheidingen zijn geregistreerd. Scheiden met kinderen, een ingrijpende gebeurtenis. Hoe wilt u dat uw kinderen hierop terugkijken?

Behoefte van kind staat centraal
Bij Het Wetshuys Advocaten en Mediators worden ouders èn kinderen begeleid tijdens en na een scheiding. Terwijl we de juridische onderdelen samen met u doorlopen, leggen we een solide basis voor een nieuwe toekomst. Complexe scheidingen nemen toe. Daarbij verliezen ouders door aanhoudende ernstige conflicten het belang en welzijn van hun kinderen uit het oog. Sien herkent deze ontwikkeling. “Zorgwekkend, want uit onderzoek blijkt dat een complexe scheiding ernstige gevolgen heeft voor kinderen, zoals: stress, hechtingsproblemen en loyaliteitsconflicten. Dit is nadelig voor de geestelijke en lichamelijke ontwikkeling van het kind.” Om die reden staat de behoefte van het kind altijd centraal bij Het Wetshuys Advocaten en Mediators.

Impact van een scheiding op kinderen
Hoe het werk hen aan het hart gaat blijkt wel uit de levensgrote brief aan de muur op hun kantoor. Een brief aan alle gescheiden ouders in Nederland van Villa Pinedo, die begint met de woorden; Met deze brief willen wij jullie laten weten hoe wij ons voelen. ‘Wij’ zijn de 86.000 kinderen per jaar die op een dag te horen krijgen dat hun ouders uit elkaar gaan. “We vinden het belangrijk dat mensen zich realiseren wat de impact van een scheiding is op kinderen en hoe je er als ouders mee om kunt gaan”, aldus Petra.

Persoonlijke en toekomstgerichte aanpak
Cliënten kunnen rekenen op een persoonlijke en toekomstgerichte aanpak. “Elke scheiding is anders, want geen gezin is hetzelfde. We staan stil bij het emotionele aspect, zonder onze rol te verliezen, zodat we wel stappen blijven maken. We doen wat nodig is, nu en voor later, en dat betekent ook de moeilijke vragen stellen of soms maatschappelijk werk inschakelen.” Die moeilijke vragen gaan vaak over erfrecht. “Daar is momenteel nog te weinig aandacht voor, terwijl het wel een heel belangrijk onderwerp is”.

Respectvol
Sien drukt ouders die gaan scheiden op het hart om op een respectvolle manier met elkaar om te gaan. “Bij Het Wetshuys Advocaten en Mediators zullen we altijd proberen aan te sturen op mediation.” Bij mediation treedt een mediator namens beide ouders op. Bij dit traject maken ouders zelf afspraken zonder tussenkomst van een rechter. Naast Sien en Petra zijn ook Aniek Hollman en Fabiënne van Aken werkzaam als mediator en familierechtspecialist. Door een scheiding juridisch goed en vreedzaam te regelen, kunnen kinderen later terugkijken op een periode die helaas verdrietig en moeilijk was, maar waar ze wel het gevoel hadden dat hun ouders ze op de eerste plek zetten.”

Meer informatie?
Neem vrijblijvend contact op met Het Wetshuys of download de gratis folder  ‘Als ouders uit elkaar … wat betekent dit voor je kind?’
Lees hier meer

Adres
Sittard | gesprekslocatie
Poststraat 1, 6135 KR Sittard T 046-2060486

Venlo | hoofdvestiging
Koninginnesingel 30a, 5911 KC Venlo www.hetwetshuys.nl [email protected]

Spreekuur
U kunt op afspraak gebruik maken van ons gratis spreekuur. Maak een afspraak voor een gratis eerste kennismakingsgesprek op kantoor, videogesprek of telefonisch advies.