Voorpagina Voorwoord Vista College Vrijwilligers in het zonnetje Apetito Sittard-Geleen Sam& voor alle kinderen Het Wetshuys advocaten mediators Iedereen moet mee kunnen doen Zo Wonen Samen sterk tegen eenzaamheid 046 Thuiszorg Laat geen geld liggen! vervolg... Laat geen geld liggen! Mobiliteitswereld Sittard Zorg wordt beter door samen te werken Wonen Limburg Nobama Care - ZOwonen Nobama Care Hulp bij verslaving Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheid Gilde opleidingen in Sittard-Geleen Gilde opleidingen Frenken van Moers & Heerings notarissen - E-health Frenken van Moers & Heerings notarissen Digitaal vaardiger De Domijnen
in de gemeente Sittard-Geleen

Mike is 1 jaar clean
‘Wat ooit een droom was, is realiteit geworden’

Opgetreden voor tv en radio bij RTV Parkstad, bij de Nieuwe Nor gespeeld en op Belfest gestaan in Maastricht. En dat is nog niet alles. Eind deze maand brengt Mike Timmerman onder de naam The Carpenter zijn eerste single uit. Hieraan ging een lange weg vooraf. Nog geen jaar geleden was hij alcohol- en drugsverslaafd.

Donker

“Dat ik mij liet opnemen, deed ik eerst vooral voor de mensen die de hoop in mij nog niet verloren waren”, vertelt Mike openhartig. “Het waren mijn ouders, zus en vrienden die me hebben geholpen om de eerste stap te zetten richting clean worden. Daarvoor zal ik ze altijd dankbaar zijn, want zonder hen was ik nooit die drempel over gegaan en had mijn leven er heel anders uit gezien.” De periode waarin hij begon met afkicken noemt Mike ‘donker’: “Ik had totaal geen geloof in mezelf. Dat is, mede door de steun van familie en vrienden, veranderd tijdens het traject bij Vincent Verslavingszorg.” Mike begon weer hoop te krijgen en stelde doelen om naartoe te werken. Het lopen van een halve marathon stond bovenaan zijn lijstje. “Dat is me gelukt!”.

Een nieuw leven

Mike’s behandeling bij Vincent Verslavingszorg bestond onder andere uit therapiesessies. “Systeemtherapie en psychomotorische therapie hebben me ontzettend veel geholpen.

Hierdoor heb ik mezelf beter leren kennen en mijzelf als het ware herontdekt. Ik leerde van mezelf te houden, mijn gevoelens uit te spreken en bouwde weer eigenwaarde op. Voor mij dé sleutel naar een nieuw leven.” Tijdens de behandeling is Mike gaan doen waar hij het gelukkigst van wordt: muziek maken. “Ik vond een nieuwe baan dicht bij huis en kon mijn creativiteit laten stromen.” Naast de behandeling waardeert Mike de oprechte aandacht die hij van de behandelaren kreeg. “Elke behandeldag vroegen ze vanuit betrokkenheid hoe het met me ging. Dat deed me heel goed.”

Muziek

Mike krijgt momenteel nog nazorg in de vorm van thuisbegeleiding. Een gespecialiseerde thuisbegeleider coacht hem op verschillende levensgebieden om zijn doelen te bereiken. Hierover vertelt Mike: “Mijn thuisbegeleider zag mijn kwaliteiten en heeft me mee ondersteund in het realiseren van mijn dromen en ideeën. Toen ben ik mijn eigen project begonnen: The Carpenter.”

Een hereniging met een goede vriend zorgde voor een creatieve impuls. “Met hem ben ik muziek gaan spelen en het hele jaar heb ik liedjes geschreven. Op 31 mei 2023 breng ik mijn eerste single uit. Wat ooit een droom was, is nu realiteit geworden”, besluit Mike.

Meer weten?

Verslaving komt in alle lagen van de bevolking voor, ongeacht je sociale of economische achtergrond, etniciteit of geslacht. Door persoonlijkheid, erfelijke aanleg en gebeurtenissen in de omgeving kan iedereen verslaafd raken. Vincent Verslavingszorg helpt de verslaafde, maar ook familie en naasten. Heb je vragen? Voor jezelf of voor een ander? Ga dan naar www.vincentverslavingszorg.nl of bel het Voordeurteam: 0478 - 52 7700. Op werkdagen zijn wij telefonisch bereikbaar van 8.30 uur tot 17.00 uur.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: