Voorpagina Voorwoord Vista College Vrijwilligers in het zonnetje Apetito Sittard-Geleen Sam& voor alle kinderen Het Wetshuys advocaten mediators Iedereen moet mee kunnen doen Zo Wonen Samen sterk tegen eenzaamheid 046 Thuiszorg Laat geen geld liggen! vervolg... Laat geen geld liggen! Mobiliteitswereld Sittard Zorg wordt beter door samen te werken Wonen Limburg Nobama Care - ZOwonen Nobama Care Hulp bij verslaving Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheid Gilde opleidingen in Sittard-Geleen Gilde opleidingen Frenken van Moers & Heerings notarissen - E-health Frenken van Moers & Heerings notarissen Digitaal vaardiger De Domijnen
in de gemeente Sittard-Geleen

Sittard-Geleense
vrijwilligers in het zonnetje

Afgelopen maart werden de vrijwilligers in onze gemeente in het zonnetje gezet. Dat gebeurde door middel van het vrijwilligersweekend. Jaarlijks organiseert de gemeente een vrijwilligerswaardering voor de vrijwilligers die actief zijn in de gemeente Sittard-Geleen als dank voor hun inzet.

Activiteiten

In totaal werden 26 activiteiten georganiseerd door de hele gemeente. Er waren culturele, culinaire, sportieve en creatieve activiteiten. Op die manier was er voor ieder wat wils, jong of oud. Er was onder andere een Limburgse Preuverie, een bezoek aan Wijngaard Fort Sanderbout, een training boogschieten en een workshop zeepketting maken. De activiteiten vonden plaats bij lokale ondernemers in de gemeente.

“Vrijwilligers zijn de smeerolie van onze maatschappij. Zij zijn noodzakelijk om verenigingen, organisaties, evenementen of zorg voor anderen in onze samenleving draaiende te houden”, zegt wethouder Ivo Tillie (Gezondheid).

“Het hele jaar door zijn vrijwilligers bezig om voor anderen activiteiten te verzorgen. Als gemeente zijn wij ze daar erg dankbaar voor. In dit weekend hebben we die waardering laten blijken. Nu mochten de vrijwilligers zelf een keer genieten van activiteiten die voor hen georganiseerd waren. Het deed mij goed om te zien dat de opkomst zo groot was.”

Vrijwilligersweekend 2024

Doet u in de gemeente Sittard-Geleen vrijwilligerswerk bij een sportclub, muziekvereniging, scouting of zet u zich op een andere manier als vrijwilliger in voor onze gemeente? Dan kunt u volgend jaar ook deelnemen aan het vrijwilligersweekend. Wij houden u hiervan op de hoogte via social media en de e-nieuwsbrief van de gemeente Sittard-Geleen.

De gemeente steunt vrijwilligers op verschillende manieren. Bijvoorbeeld via het Verenigingsloket, de vrijwilligerswaardering en de vrijwilligersverzekering. Kijk voor meer informatie op sittard-geleen.nl (zoekwoord: vrijwilligers).

Vrijwilligerswerk in Sittard-Geleen

Wilt u meer weten over vrijwilligerswerk, zelf vrijwilliger worden of hulp vragen? Kijk voor meer informatie op www.vrijwilligerswerkin046.nl. U kunt ook bellen naar telefoonnummer (046) 750 84 10 of mailen naar vrijwilligerswerk@knoop­puntinformelezorg.nl.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: